Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχικός κατήφορος και προεκλογικά

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Την αλληλεγγύη στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, που ελέγχεται για τη συνδικαλιστική του δράση, εκφράζει η ΟΛΜΕ που καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τον αυταρχισμό. Ο Ν. Μεταλληνός πέρσι είχε βρεθεί στο χώρο του 2ου ΤΕΕ για συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων του και ο διευθυντής του σχολείου έκανε αναφορά εναντίον του προς τον αρμόδιο προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το γεγονός δεν είναι τυχαίο και δεν μπορεί να το θεωρήσει κανένας λάθος», δηλώνει στο «Ρ» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. «Το άνοιγμα το ΠΑΣΟΚ στον Κοντογιαννόπουλο, τα "μαθητοδικεία", οι διώξεις συνδικαλιστών είναι μια σαφής καταγραφή βούλησης από κυβερνητικής πλευράς ότι είναι διατεθειμένη ακόμα και με καταπάτηση στοιχειωδών νομικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων να επιβάλει ευταξία στο χώρο της εκπαίδευσης. Κλείνει το μάτι η κυβέρνηση στα πλέον συντηρητικά κοινωνικά στρώματα αγνοώντας τις ανάγκες και τα μέγιστα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης. Απομένει στο δημοκράτη λαό να καταδικάσει αυτή την αντίληψη και να ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που με συνέπεια υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα», τονίζει ο Ν. Μεταλληνός.

«Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, ελέγχεται γιατί επισκέφθηκε σχολεία μετά από καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά του δ/ντή και για συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β`βάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας απέφυγε να πάρει θέση, αλλά το υπουργείο έκρινε πως πρέπει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του προέδρου».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θεωρεί πως «στόχοι αυτής της ενέργειας είναι η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και η αμφισβήτηση του δικαιώματος συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας. Εκπληξη προκαλεί ο συνεχιζόμενος αντιεκπαιδευτικός και αυταρχικός κατήφορος του υπουργείου ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές», τονίζει η ΟΛΜΕ και καλεί το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία της δίωξης.

  • Με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί την Παρασκευή, 31 Μάρτη, το ΔΣ της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε με τα πολιτικά κόμματα για την προβολή και ανάδειξη των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης. Χτες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ