Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για τη σωτηρία των Προσφυγικών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Κάτω τα χέρια από τα Προσφυγικά», βροντοφώναξαν χτες, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συγκέντρωσης και πορείας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάτοικοι των Αμπελοκήπων στην κυβέρνηση, η οποία μεθοδεύει την κατεδάφισή τους.

Εκπρόσωποι φορέων της περιοχής που μίλησαν στη συγκέντρωση δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση των Προσφυγικών και απαίτησαν οι κατοικίες που καταλαμβάνουν χώρο 4,5 στρεμμάτων να αναπλαστούν, ενώ πρότειναν το μεταξύ τους ελεύθερο τμήμα των 10 στρεμμάτων να αξιοποιηθεί ως λειτουργικό υψηλό πράσινο. Οι κάτοικοι δήλωσαν παράλληλα την εναντίωσή τους στην ανακατασκευή, στην υπερύψωση και επέκταση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, καθώς και του πλήθους των εμπορικών εγκαταστάσεων, σε μια περιοχή, ήδη, πολύ επιβαρυμένη.

Επιπλέον, εναντιώθηκαν στον κατακερματισμό και την τσιμεντοποίηση στο Γουδί, που προκαλείται με τις κατασκευές για την Ολυμπιάδα του 2004, και απαίτησαν να θεσμοθετηθεί μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση του χώρου. Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Λυκαβηττός και να μην κατεδαφιστεί η πολυκατοικία Κηφισίας 5 στο κτήμα ΘΩΝ.

Ο Μανώλης Δανδουλάκης, μιλώντας εκ μέρος του ΚΚΕ, τόνισε: «Αυτός ο τόπος όπου βρισκόμαστε έχει τις σφαίρες του Εμφυλίου και της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και τη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής. Εδώ θέλουν να φέρουν μπουλντόζες και να γκρεμίσουν την ιστορική μνήμη. Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σ' αυτήν την καταστροφή, αλλά και σε κάθε καταπάτηση ελεύθερου χώρου για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Συλλογικά μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολιτική», υπογράμμισε. «Χρειάζεται να κάνουμε πράξη το σύνθημα της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" που λέει: "Να διεκδικήσουμε την πόλη μας"», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπός της, Σ. Λομβάρδος.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν από το ΚΚΕ ο Κ. Μαραγκουδάκης, από το ΣΥΝ ο Φώτης Κουβέλης. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος Στ. Καμπέλη, ο οποίος, στην ουσία, επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος την απόφασή της να κατεδαφιστούν τα Προσφυγικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ