Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Πόλωση στην πόλωση...

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση της ΝΔ στη χτεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υστερήσει στη δημιουργία κλίματος δικομματικής πόλωσης. «Ο κ. Σημίτης βρίσκεται σε σύγχυση. Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί ο αλλοπρόσαλλος πολιτικός του λόγος. Από τη μια δηλώνει σίγουρος για την εκλογική του νίκη και, από την άλλη, καταφεύγει στην κινδυνολογία, στη δαιμονολογία και στην καλλιέργεια εκβιαστικών διλημμάτων», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου. Ο Κ. Σημίτης - συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος - ούτε λίγο ούτε πολύ, απέδωσε τα πολιτικά του αδιέξοδα όχι στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, αλλά στο γεγονός ότι οι πολίτες είναι αγνώμονες. Δε θέλουν να παραδεχτούν ότι περνούν καλά, ότι στην Ελλάδα όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Με τη σειρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματός του γιατί «οι οι Ελληνες θα γυρίσουν σελίδα, καταδικάζοντας την αλαζονεία, τη μισαλλοδοξία, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια».

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Κ. Καραμανλής έσπευσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κ. Σημίτη, στέλνοντας χτες συλλυπητήρια επιστολή στον Ιταλό πρωθυπουργό Σ. Μπερλουσκόνι για τους καραμπινιέρους που σκοτώθηκαν στη Νασιρίγια, εκφράζοντας με τη σειρά του την υποστήριξή του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την κατοχή του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ