Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΜΟ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ...«Το νέο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, εναντίον του βρετανικού προξενείου και της τράπεζας HSBC, λίγες μόνον ημέρες από τις ανθρωποβόμβες κατά των εβραϊκών συναγωγών, έρχεται να υποδηλώσει με τον πιο εμφαντικό τρόπο στη Δύση την απειλή της τυφλής ισλαμικής τρομοκρατίας. Το Ισλαμικό Μέτωπο των Επιδρομέων της Μέσης Ανατολής, που ανέλαβε, όπως και το περασμένο Σάββατο, για λογαριασμό της Αλ Κάιντα την ευθύνη των επιθέσεων, ήλθε να μεταδώσει την απειλή και να μεταφέρει αίσθημα ανασφάλειας παντού στη Δύση» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΔΕΟΣ...«Μετά τους Αυστραλούς στο Μπαλί, τους Σαουδάραβες στο Ριάντ, τους Ιταλούς στη Νασιρίγια και τους εβραίους στις συναγωγές της Καζαμπλάνκα και της Πόλης, στο τυφλό στόχαστρο της Αλ Κάιντα βρέθηκαν οι υπ' αριθμόν ένα σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο για την κατάκτηση του Ιράκ: οι Βρετανοί. Παγιδευμένα αυτοκίνητα τίναξαν στον αέρα το βρετανικό προξενείο και τα κεντρικά γραφεία της βρετανικής τράπεζας HSBC στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας δέος και παγκόσμια κατακραυγή» («ΒΗΜΑ»).

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: «Με τη συνέχιση της τρομοκρατικής δράσης της "Αλ Κάιντα" τα πράγματα αλλάζουν. Η διεθνής κοινή γνώμη και μαζί της η ελληνική, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η τρομοκρατία είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους ως πολίτες μιας διεθνούς κοινότητας. Η τρομοκρατική απειλή βρίσκεται πολύ κοντά μας για να συνεχίσουμε να παριστάνουμε ότι δε μας αφορά. Τα καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε το "στρουθοκαμηλισμό" και να λάβουμε τα μέτρα μας συμμετέχοντας με όλες τις δυνάμεις μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ...«Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε στα σύνορα του τρόμου. Οι ισλαμοφασίστες δε θα σταματήσουν πριν πραγματοποιήσουν το άρρωστο όνειρό τους, αν δε δουν τις γυναίκες όλου του κόσμου να φορούν μπούρκα. Στο άρρωστο μυαλό τους προέχει η εξαγωγή της "ισλαμικής επανάστασης" σε κάθε γωνιά της υφηλίου... Ο φασισμός, όπως και κάθε φασισμός, δε σταματά με ποίηση και θεωρητικές αναλύσεις. Χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση» (Από το άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ