Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καινούρια χαράτσια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ελλιπής ανάπτυξη του λεγόμενου ΕΣΥ «ως ένα βαθμό οφείλεται στο γεγονός πως από την αρχή δεν περιέλαβε, πέραν του νοσοκομειακού, και τα άλλα δύο σκέλη, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τη μετανοσοκομειακή περίθαλψη» είπε χτες ο Κ. Στεφανής στη συνέντευξή του στο «STAR».

Κι όταν ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην ταχεία ανάπτυξη των 200 Κέντρων Υγείας αστικού Τύπου, αντί να εκχωρεί το φιλέτο της ΠΦΥ στο κεφάλαιο, ο Κ. Στεφανής είπε ότι υπάρχει παρανόηση των εξαγγελιών (24.10.2003) ότι «επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών μονάδων ΠΦΥ (group practice) με ειδική διαδικασία αδειοδότησης» κυρίως στα αστικά κέντρα. Ο Κ. Στεφανής πρόσθεσε ότι θα είναι συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς - ρύθμιση που προωθεί ήδη στη Βουλή - στα πλαίσια των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας Πρόνοιας ή θα είναι συμβάσεις με τα ήδη λειτουργούντα Διαγνωστικά Κέντρα.

Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις το κόστος θα το πληρώνει το ασφαλιστικό ταμείο. Μ' άλλα λόγια περνάει στην τσέπη του ασφαλισμένου και του συνταξιούχου. Μια ακόμα πράξη ιδιωτικοποίησης και ύστερα αναρωτιούνται γιατί οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στη χώρα μας έχουν ήδη φτάσει στο 44% των συνολικών δαπανών υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ