Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Υπάρχει εναλλακτική λύση»

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ για την «Πρωτοβουλία της Γενεύης»

Σημαντική συμβολή στον αγώνα για την αναστροφή των συνεπειών της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Σαρόν και Μπαράκ χαρακτηρίζει το εναλλακτικό ειρηνευτικό σχέδιο, γνωστό ως «Πρωτοβουλία της Γενεύης», το Ισραηλινό ΚΚ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, τονίζει ότι η «πρωτοβουλία της Γενεύης αποδεικνύει ότι εμπόδιο στην ειρήνη είναι ο Σαρόν και η πολιτική του. Αποδεικνύει ότι υπάρχει, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριξαν οι κυβερνήσεις Σαρόν και Μπαράκ αλλά και η ηγεσία του στρατού, εναλλακτική λύση στην αιματοχυσία. Αποδεικνύει ότι υπάρχει συνομιλητής στην παλαιστινιακή πλευρά». Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι αντίθετα από τον «οδικό χάρτη» ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τα αιτήματα Μπους - Σαρόν προς τους Παλαιστινίους, η «πρωτοβουλία της Γενεύης» θέτει ως προτεραιότητα τον τερματισμό της κατοχής, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων στα όρια του '67, την εκκένωση όλων των εποικισμών και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ καλεί όλα τα μέλη του, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (τον εκλογικό συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει) και όλους τους φιλειρηνιστές Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αξιοποιήσουν την «Πρωτοβουλία της Γενεύης» για να διευρύνουν τον αγώνα τους κατά της ισραηλινής κατοχής στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, σημειώνοντας, όμως, τη λύση και του θέματος των Παλαιστινίων προσφύγων με γνώμονα τη σχετική απόφαση του Οργανισμού, θίγοντας, έτσι το μοναδικό θέμα που δε λύνεται αλλά τίθεται στο περιθώριο από το κείμενο της «Πρωτοβουλίας της Γενεύης».

Το κείμενο αυτό θα υπογραφεί από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους επιφανείς πολιτικούς, υπό την αιγίδα της ελβετικής κυβέρνησης, και με την παρουσία περισσότερων από 400 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, τη Δευτέρα, στη Γενεύη. Σύμφωνα με τις, μέχρι σήμερα, παρουσιάσεις προτείνει με λεπτομέρειες λύσεις για όλα τα ζητήματα και από πολλούς εκτιμάται ότι μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το βασικό κορμό μιας μελλοντικής οριστικής συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ