Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τρομο-συλλήψεις...

ΡΩΜΗ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ.--

Μετά τα μέτρα «ασφαλείας» που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες η ιταλική κυβέρνηση, εξαιτίας «απειλών για τρομοκρατικά χτυπήματα», η αστυνομία προχώρησε χτες στη σύλληψη δύο Βορειο-αφρικανών που θεωρούν ότι έχουν σχέσεις με επιθέσεις στο Ιράκ. Παράλληλα και η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χτες τον 30χρονο Αλγερινό Μαχτζούμπ Αμπντεραζάκ έπειτα από αίτημα της ιταλικής δικαιοσύνης, με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ακόμη δύο καταζητούνται από τις ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης με τις χτεσινές συλλήψεις αποκαλύφθηκε ότι στην Ιταλία λειτουργούσε η οργάνωση «AL TAHWIT», παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», που, με έδρα το Μιλάνο στρατολογούσε μέλη στη βόρεια Ιταλία, και τα έστελνε σαν «καμικάζι αυτοκτονίας» στο Ιράκ...

Στο μεταξύ, η Ιταλία ενέτεινε τα «μέτρα ασφαλείας» ανάμεσα στα οποία είναι και η χρησιμοποίηση του στρατού για τη φύλαξη των αεροδρομίων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε εμπορικά κέντρα και μεταξύ των πελατών κυκλοφορούν αστυνομικοί με πολιτικά (!), ενώ αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να φρουρούν τους σταθμούς μετρό σε Μιλάνο και Ρώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ