Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δίκαιος ο αγώνας, παράνομη η κυβέρνηση

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, μέσω των μηχανισμών της, κήρυξε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών.

Είναι γελασμένη, σημειώνει για την κυβέρνηση, αν νομίζει ότι στην προσπάθειά της να παραχωρήσει την «Ολυμπιακή» στους ιδιώτες θα την παραδώσει με τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους χειροπόδαρα, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις έρμαια - σκλάβους στον επίδοξο αγοραστή.

Το ποδοπάτημα των ΣΣΕ (μείωση 40% των μισθών), εξαντλητικά ωράρια απασχόλησης (έως 56 ώρες τη βδομάδα). Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και ο εξαναγκασμός τους να δουλεύουν έως και 20 ώρες τη μέρα (!!!) μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα.

Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα του δικομματισμού. Οι Εργαζόμενοι Ιπτάμενοι Συνοδοί και Φροντιστές σήμερα νιώθουν πολύ καλά την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός ισχυρού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο πλευρό τους και συμπαραστάτη στους δίκαιους αγώνες τους. Γνωρίζουν τις εγκληματικές ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΣΠΑ, που συναινούν και βοηθούν την κυβέρνηση να περνά την αντεργατική πολιτική της με τους «κοινωνικούς διαλόγους».

Το ΠΑΜΕ καλεί όλη την εργατική τάξη της χώρας να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Παράνομοι είναι η κυβέρνηση και τα αφεντικά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ