Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Περιμένουν τις αποζημιώσεις πέντε χρόνια μετά!

Το έργο κοντεύει να ολοκληρωθεί, αλλά οι δικαιούχοι περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις...

Eurokinissi

Το έργο κοντεύει να ολοκληρωθεί, αλλά οι δικαιούχοι περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις...
Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό που έγραφαν «πήρατε τη γη μας, θέλουμε τα λεφτά μας», οι συνιδιοκτήτες γης του Ολυμπιακού χωριού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο σε μία από τις εισόδους του εργοταξίου, με έκδηλη την αγανάκτηση από τις υποσχέσεις πέντε χρόνων, ότι θα λάβουν αποζημιώσεις για την περιουσία τους, που απαλλοτριώθηκε υποχρεωτικά.

«Την απαλλοτρίωση ξέρουν να την κάνουν, τα σπίτια ξέρουν να τα κάνουν, για την αποζημίωση δε λένε τίποτα...», ήταν οι κουβέντες που κυριαρχούσαν στις συζητήσεις των συγκεντρωμένων. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε η αρμόδια Επιτροπή για τη διευθέτηση του θέματος που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΕΚ τον περασμένο Μάρτη. Η Επιτροπή, 9 μήνες μετά, δεν έχει καταλήξει πουθενά, επικαλούμενη «γραφειοκρατικά κωλύματα»...

Οι 3.000 συνιδιοκτήτες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν απλά ένα κομμάτι γη, αλλά και το σπίτι τους μέσα στο σημερινό Ολυμπιακό Χωριό, μετρούν ήδη, δικαστικά έξοδα τουλάχιστον έξι μηνών, στην προσπάθειά τους να πάρουν τα λεφτά που τους ανήκουν. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να δοθεί κανένα σπίτι, να μην μπει κανένας αθλητής, αν δεν αποζημιωθούμε», τόνισε στο «Ρ» η Σ. Σκρέκη, μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης», σημείωσε στο «Ρ» ο Θ. Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου της παράταξης Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου. «Η κυβέρνηση δε θέλει να δώσει τα χρήματα», τόνισε, εξηγώντας ότι και μετά τη λήξη ακόμα και της παράτασης της προθεσμίας, τα κυβερνητικά στελέχη δε δίνουν σαφείς απαντήσεις. Γεγονός που επιβεβαίωσε και η τηλεφωνική δήλωση - τη στιγμή που γινόταν η συγκέντρωση - του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Βρεττού «η λύση είναι μπροστά μας», όταν ο ίδιος δεσμευόταν το καλοκαίρι πως μέχρι το Δεκέμβρη οι αποζημιώσεις θα έχουν δοθεί.

Η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποίηση στις 12 Γενάρη, στα γραφεία της «Αθήνα 2004», προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα στην Γ. Αγγελοπούλου, καθώς επίσης και στο υπουργείο Εργασίας, που έχει τη γενική εποπτεία για τη διανομή των εργατικών εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ