Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να αποδοθεί στο λαό η ΧΡΩΠΕΙ

Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση»

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να ακυρωθούν αμέσως τα, ούτως ή άλλως, παράνομα συμβόλαια, να απαλλοτριωθεί ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ και τα οικόπεδα γύρω από τα στάδιο Καραϊσκάκη και να αποδοθούν στο λαό του Πειραιά ως χώρος πράσινου και αναψυχής. Αυτό τόνισε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», παρουσιάζοντας τις θέσεις της Κίνησης γύρω από το θέμα της ΧΡΩΠΕΙ και τα επενδυτικά σχέδια που αναπτύσσονται σε βάρος της.

Ο Κ. Τζατζάνης υπογράμμισε πως ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ, αν και αποτελεί περιουσία του πειραϊκού λαού, ουσιαστικά εκλάπη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ιδιωτών. Συγκεκριμένα, «πωλήθηκε από την Εθνική Τράπεζα παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος. Και οι επενδυτές αγόρασαν πολύ σφιχτά νομοθετημένο κοινόχρηστο χώρο γιατί πίστευαν πως έχουν στο "τσεπάκι" τους την υπουργό Περιβάλλοντος, το Δήμο Πειραιά, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ακόμα και τη Βουλή». Η Εθνική Τράπεζα, πρόσθεσε, όφειλε, αντί να πουλήσει το χώρο, να προσαρμόσει το πρόγραμμά της στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ώστε να γίνει χώρος πράσινου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, νομαρχιακή σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά, η οποία είχε θέσει το θέμα αυτό στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά αλλά δε συζητήθηκε με την ταχτική της αναβολής και μέχρι σήμερα, από σκοπιμότητα, δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

Πρόκειται, τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, για ένα οικονομικό αλλά και πολιτικό σκάνδαλο αφού η κυβέρνηση, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από κοινού με τη ΝΔ ψηφίζουν νομοσχέδια που αλλάζουν τα πολεοδομικά σχέδια της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι των δύο μεγάλων κομμάτων και η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν αντιστέκονται σε αυτή την πορεία εμπορευματοποίησης της γης αλλά αντίθετα υποστηρίζουν την πολιτική αυτή και γίνονται μεσάζοντες των επενδυτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ατζέντηδες των επιχειρηματιών Αγραπίδης - Φασούλας» (2006-09-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΧΡΩΠΕΙ (2006-06-02 00:00:00.0)
Με αγώνα θα ανατραπούν τα επιχειρηματικά σχέδια (2004-04-21 00:00:00.0)
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά (2002-09-24 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αγώνα σε όλα τα μέτωπα (2000-11-02 00:00:00.0)
Μπετόν και στους τελευταίους ελεύθερους χώρους (2000-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ