Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
«Ιπτάμενες» οι τιμές στα κρεοπωλεία

Στα 9 ευρώ έφτασε η τιμή της γαλοπούλας στις συνοικίες της Αθήνας. Στα 11 ευρώ το κατσίκι

Σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικους άρχισε να «κινείται» από χτες η αγορά, καθώς οι εργαζόμενοι άρχισαν να εισπράττουν το 13ο μισθό και να κάνουν την πρώτη «βολιδοσκόπηση», σχετικά με τις απαραίτητες για τις επόμενες μέρες αγορές, με βάση τα εξαιρετικά περιορισμένα περιθώρια που αφήνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός για τα μισθοσυντήρητα νοικοκυριά.

Η πρώτη «γεύση», πάντως, που αφήνουν οι τιμές δεν είναι καθόλου «γλυκιά». Χτες, Παρασκευή, μόλις άρχισε να αυξάνεται κάπως η ζήτηση και να καταγράφονται στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι πρώτες παραγγελίες των καταναλωτών για τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, η τιμή της εγχώριας «σκαρφάλωσε» ακόμα και στα 9 ευρώ το κιλό. Οσο για το ντόπιο κατσίκι γάλακτος, έφτασε χτες να πωλείται και 11 ευρώ το κιλό, κατά τι λιγότερο το ντόπιο αρνάκι γάλακτος. Οι κρεοπώλες αποδίδουν τις υψηλές τιμές των αμνοεριφίων στις μεγάλες παραγγελίες που έχουν γίνει για τις μέρες αυτές από την Ιταλία, και δεν αποκλείουν ακόμα και να ...ανέβουν κι άλλο!

Στη Βαρβάκειο, όπου παραδοσιακά οι τιμές είναι κάπως χαμηλότερες από τις συνοικίες, η τιμή της ντόπιας γαλοπούλας κινούνταν στα 6 - 7 ευρώ το κιλό, ενώ της εισαγόμενης κατεψυγμένης μέχρι τα 3,50 ευρώ το κιλό και της νωπής από την Ιταλία στα 5 ευρώ το κιλό. Το γουρουνόπουλο γάλακτος πωλούνταν στη Βαρβάκειο στα 6 ευρώ το κιλό και μέχρι 9 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία. Το κατσίκι, με την ένδειξη «ντόπιο γάλακτος», φέρει στα κρεοπωλεία της Βαρβακείου τιμή πινακίδας μέχρι 8 ευρώ το κιλό.

«Τσουχτερές» είναι αυτές τις μέρες και οι τιμές στα οπωροκηπευτικά. Ηδη, οι κερδοσκόποι του κυκλώματος διακίνησης των αγροτικών προϊόντων έσπευσαν να αξιοποιήσουν την περιορισμένης διάρκειας κακοκαιρία και κάνοντας λόγο για ζημιές στην παραγωγή στρώνουν το έδαφος για διαμόρφωση ακόμα υψηλότερων τιμών τις επόμενες μέρες. Χτες σε συνοικιακή λαϊκή, οι πατάτες πωλούνταν μέχρι 0,72 ευρώ το κιλό, τα μαρούλια 0,40 - 0,60 ευρώ το ένα, το λάχανο 0,50 ευρώ το κιλό, οι ντομάτες μέχρι 1,30 ευρώ, τα ξερά κρεμμύδια 0,70 ευρώ, το κουνουπίδι μέχρι 1 ευρώ, τα χόρτα μέχρι 1,20 ευρώ, τα πορτοκάλια 0,45 - 0,80 ευρώ ανάλογα με την ποικιλία, τα μήλα μέχρι 1,80 ευρώ το κιλό, οι μπανάνες 1,50 ευρώ το κιλό.

Το ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή τα μαγαζιά. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν 10.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. Επίσης:

  • Τα κρεοπωλεία 7.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.
  • Τα σούπερ μάρκετ 8.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.

Σήμερα Σάββατο τα εμπορικά και τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα, ενώ τα κρεοπωλεία στις 4.00 το μεσημέρι. Τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη τα εμπορικά θα λειτουργήσουν 8.00 π.μ. - 8.00 μ.μ., τα κρεοπωλεία 7.00 π.μ. - 8.00 μ.μ. και τα σούπερ μάρκετ κανονικά 8.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ