Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Στρώνουν το έδαφος για νέες συλλήψεις

«Συνεχίζεται το έργο μας...» δήλωσε χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Φ. Νασιάκος, για το θέμα των συλλήψεων και άλλων μελών της «17Ν». Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είπε πως «... έχουμε πειστήρια», ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδης, ανέφερε ότι «γίνεται προσπάθεια να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο» το γενετικό υλικό και τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στα κρησφύγετα της "17Ν"».

Ετσι, άφησαν «ανοιχτό» το θέμα για κάθε λογής δημοσιεύματα και σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δημοσιεύματα που τροφοδοτήθηκαν και από πρόσφατες συνεντεύξεις του Γ. Φλωρίδη και του Φ. Νασιάκου, που άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το θέμα νέων συλλήψεων άρχισε να ανακινείται λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει για την ένοχη των κατηγορουμένων στην υπόθεση της «17Ν». Χτες, μάλιστα ο υπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα υποστηρίζοντας ότι στις συνεντεύξεις «ειπώθηκε κάτι γνωστό». Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως «λέμε το ίδιο, ότι συνεχίζεται το έργο μας» για κάποιους που έχουν περιφερειακό ρόλο στη «17Ν», αν και όταν τα πειστήρια βγάλουν κάτι. Ο Γ. Φλωρίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι επικείμενο, πως «δεν έχουν "πέσει" τα στοιχεία σε κάποιο όνομα» και πως «όταν υπάρξουν στοιχεία από τις έρευνες, θα διαβιβαστούν αρμοδίως».

Χτες, το κυριακάτικο «Βήμα» υποστήριζε σε δημοσίευμά του ότι το υποπολυβόλο τύπου «Μπερέτα» που βρέθηκε στο κρησφύγετο της «17Ν» στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι, ανήκει σε παρτίδα όπλων που είχε αγοράσει η Λιβύη από την Ιταλία το 1975. Κατά την εφημερίδα, στην ίδια παρτίδα ανήκει ένα όπλο ίδιου τύπου που είχε χρησιμοποιηθεί το 1988, κατά τη διάρκεια επίθεσης στο πλοίο «Σίτι οφ Πόρος». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι οι «έρευνες συνεχίζονται για όποια τυφλά σημεία υπάρχουν. Σε αυτές εντάσσονται και οι έρευνες για το συγκεκριμένο όπλο».

Αναφερόμενος στη στάση των Αμερικανών ο Γ. Φλωρίδης είπε ότι «μένουν στο ότι ο φάκελος δεν κλείνει, μέχρι να διαλευκανθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες», προσθέτοντας πως «όλες οι συναντήσεις που γίνονται για θέματα διμερούς συνεργασίας δεν περιέχουν στοιχείο πίεσης για ο,τιδήποτε»...

  • Σε αντίσταση στην κρατική καταστολή και στη γενίκευση της ποινικοποίησης καλεί με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, με αφορμή το βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη των πέντε που κατηγορούνται για την υπόθεση «ΕΛΑ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ