Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αιφνιδιασμός της Βρετανίας...

Πάνω από 2.500 άνθρωποι πέθαναν την περασμένη βδομάδα στην Αγγλία και την Ουαλία από το κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα και τις ξαφνικές χιονοπτώσεις ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας της χώρας, σύμφωνα με χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το κρύο, όπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα, σκοτώνει περίπου 50.000 ανθρώπους στη Βρετανία και ο αριθμός αυτός είναι αναλογικά μεγαλύτερος από τον αριθμό των νεκρών στη Ρωσία και τη Φινλανδία. Ο καθηγητής Σίαν Γκρίφιθ, πρόεδρος της βρετανικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας δήλωσε πως «η Βρετανία παραμένει μια από τις χειρότερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της ασυνήθιστα μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας», ενώ ο υπουργός υγείας Στέφεν Λέιντιμαν, αφού παραδέχτηκε πως η Βρετανία έχει υψηλότερα ποσοστά θανάτου λόγω του κρύου από άλλες χώρες, τα δικαιολόγησε με το αμίμητο επιχείρημα: «Ο χειμώνας πάντα μας αιφνιδιάζει».

Ε, όχι δα και αιφνιδιασμός μετά από μια εικοσαετία άγριου Θατσερο-Μπλερικού φιλελευθερισμού, που έκανε τους φτωχούς πολύ περισσότερους και φτωχότερους και σφαγίασε τις κοινωνικές δαπάνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ