Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΧΛΗ ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... «Η προαναγγελία πολιτικών εξελίξεων εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη τείνει να διαμορφώσει νέο πολιτικό σκηνικό και ήδη στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων τα πράγματα μεταβάλλονται εμφανώς με φόντο την αβεβαιότητα που διακρίνει το δημόσιο λόγο των περισσότερων πολιτικών στελεχών. Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφει η αισιοδοξία για ανάκαμψη και στη ΝΔ βρίσκουν χώρο η αμηχανία και ο σκεπτικισμός» (ΒΗΜΑ).

ΔΙΑΔΟΧΗ ΓΡΗΓΟΡΑ: «Αποφασισμένος να δρομολογήσει ταχύτατα τη διαδοχή του φέρεται ο Κώστας Σημίτης. Οι διαδικασίες θα αρχίσουν μετά τα Φώτα, με πιθανότερη την ανάληψη της πρωθυπουργίας και της αρχηγίας του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και η δυαρχία έχει ισχυρούς υποστηρικτές. Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει "ιστορικής σημασίας" την προχθεσινή ομιλία Σημίτη και διαβεβαιώνει ότι θα συμπορευτεί μαζί του, όποιες αποφάσεις και αν πάρει. Η προοπτική της διαδοχής προκαλεί ενθουσιασμό στους βουλευτές, αλλά σκεπτικισμό στους περισσότερους πρωτοκλασάτους» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μετά τα Θεοφάνεια ο Κ. Σημίτης, που με την ομιλία του στη Βουλή προδιέγραψε την αποχώρησή του, θα κινήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με μόνο θέμα την εκλογή νέου προέδρου, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι, καθ' υπόδειξίν του, ο Γ. Παπανδρέου» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΝΕΜΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ»: «Νέο πολιτικό σκηνικό δημιούργησε η εντυπωσιακή παρέμβαση του Κ. Σημίτη στη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ ο πυρετός ανέβηκε. Ανεμος αισιοδοξίας πνέει εν αναμονή των πρωθυπουργικών πρωτοβουλιών. Αντίθετα, στο νεοδημοκρατικό μέτωπο εμφανίζονται ρωγμές και εκδηλώνονται κρούσματα ηττοπάθειας» (ΕΘΝΟΣ).

ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ! «Νέα οκταετία πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας εγγυάται ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένος να πάρει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των μεγάλων λαϊκών στρωμάτων. Στις προτεραιότητες του Γ. Παπανδρέου, είναι η διεύρυνση της Δημοκρατικής Παράταξης προς τα Δεξιά και προς τα Αριστερά, για να είναι σε μόνιμη βάση πλειοψηφικό το ρεύμα στην κοινωνία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση σταθερότητας και ανάπτυξης» (ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ