Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΜΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ τα τραπεζικά δάνεια

Χριστούγεννα με δάνειο και Πρωτοχρονιά με... δανεικά, αναγκάζονται να κάνουν χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων, καθώς το μείγμα ακρίβειας - λιτότητας, σπάει κυριολεκτικά κόκαλα. Εργατικά νοικοκυριά στην πόλη και το χωριό, που καθόλη τη διάρκεια του χρόνου είναι τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, αυτές τις μέρες πέφτουν και στα νύχια των τραπεζών, οι οποίες με τις πλέον αισχρές μεθόδους εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχει ο κόσμος της δουλιάς.

Τα «εορτοδάνεια», στην πρώτη γραμμή της ληστρικής πολιτικής των τραπεζιτών, έχουν και πάλι την τιμητική τους. Σύμφωνα με τις ορισμένες ενδείξεις - αξιολογήσεις αρμοδίων παραγόντων, τα περιβόητα αυτά δάνεια εμφανίζονται φέτος αυξημένα μέχρι και 300% σε σχέση με το 2002! Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τελευταία δεκαετία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα τραπεζικά καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 5.947,7%!

Αποτελεί και αυτό μια ακόμα απόδειξη για τις συνέπειες της πολιτικής του «εκσυγχρονισμού» και των «αναδιαρθρώσεων», που καταδικάζει τους εργαζόμενους να ζουν σε συνθήκες λιτότητας, ενώ οι προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά μέσω του τραπεζικού δανεισμού, τους σπρώχνει στη δίνη της επίσημης τοκογλυφίας, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ