Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται μπόρες... .

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΑΥΤΟ ΠΙΑ είναι περίεργο... Πώς γίνεται, όταν αυτός ο πολιτικός ηγέτης, στον οποίο αποδίδονται σχεδόν θεϊκές ιδιότητες, να αντιμετωπίζει τέτοια ...κακοκαιρία στην έναρξη της περιοδείας του, με τον καιρό να χαλάει σε όλη τη χώρα;

Φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου μιλάμε. Ούτως η άλλως, αυτόν τον καιρό ...απαγορεύεται σ' αυτήν τη χώρα να μιλάμε για οτιδήποτε διαφορετικό. Οποιος θέλει ας κάνει αλλιώς, αφού όποια «πέτρα» (κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδα) κι αν σηκώσεις, τον «υιό» θα βρεις από κάτω.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, ο δύστυχος ελληνικός λαός θα το αντέξει ...και αυτό. Οπως ακριβώς αντέχει τόσα και τόσα τις τελευταίες δεκαετίες.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, για όποιον δεν το άκουσε, έχει ανοίξει ο διάλογος για τη «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» (για όποιον το 'χει ξεχάσει είναι το όνομα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ σε κάθε προεκλογική περίοδο και, ιδιαίτερα, όταν τα βρίσκει σκούρα).

Ορισμένοι φαίνεται, βέβαια, ότι το είχαν ...προφητεύσει και, ήδη, έχουν δηλωθεί ως ομιλητές και μάλιστα «πρώτο τραπέζι πίστα», όπως η Μαρία Δαμανάκη. Βεβαίως, αναμένεται να υπάρξει ένας μικρός συνωστισμός από τους συνήθεις «ανεξάρτητους» και «αριστερούς» γενικώς, που υφίστανται έως τώρα άπραγοι στο πολιτικό σκηνικό.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, στους ...πολεμικούς όρους το έχουν ρίξει εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει περήφανος που θα «μονομαχήσει» με δυο αντιπάλους - όπως λέει - τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι θα ριχτεί στη μάχη, εκτός, όμως, ψηφοδελτίων.

Αυτό, βέβαια, κάθε άλλο, παρά καθησυχάζει τον Κώστα Καραμανλή. Οπως και να έχει, η Ντόρα, ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κυριάκος μαζί δεν είναι και η καλύτερη δυνατή παρέα, που μπορεί να έχει κανείς σε ένα «πολεμικό χαράκωμα». Εκτός κι αν έχει μάτια και στην πλάτη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ