Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Φτιασιδώματα»

Μάχη για την «εικόνα» δίνει ο Γ. Παπανδρέου, παραμένοντας ακλόνητος στη νεοφιλελεύθερη γραμμή της τελευταίας «εκσυγχρονιστικής» οκταετίας

Το προεκλογικό «λίφτινγκ» που επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου στο γερασμένο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας το «όραμά» του για «συμμετοχική δημοκρατία» και «διάλογο» με τους πολίτες, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ο υπουργός Εξωτερικών, θεμελιώδες κομμάτι της «εκσυγχρονιστικής» οκταετίας Σημίτη, δεν κρύβει με τις πρώτες του κι όλας συνεντεύξεις, τις προθέσεις του να οδηγήσει το κόμμα που του έμελλε να ηγηθεί, στην πεπατημένη του στυγνού νεοφιλελευθερισμού. Κατά τα λοιπά, το μόνο που φαίνεται ότι απασχολεί τον επίδοξο πρωθυπουργό, εκτός από το φτιασίδωμα του κόμματος, είναι η «προσωπική του εικόνα».

Από χτες ο Γ. Παπανδρέου άρχισε να δίνει το στίγμα του. Προανήγγειλε το «λίφτινγκ» ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξει νέο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αναδεικνύει τις προτεραιότητες των πολιτών για την επόμενη τετραετία. Ταυτόχρονα, ξεκινά από σήμερα στην Αχαΐα και το Καλέντζι περιοδείες σε όλη τη χώρα. Οι περιοδείες αυτές θα είναι ενταγμένες στην προσπάθεια δημιουργίας του νέου προσώπου του ΠΑΣΟΚ και θα περιλαμβάνουν, όπως λένε συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών, «κουβεντούλα και καφεδάκι στις πλατείες», προφανώς για την ανάγκη των τηλεοπτικών καμερών που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα.

Χτες μετά από σύσκεψη με τους Κ. Σημίτη και Μ. Χρυσοχοΐδη, ο «εκλεκτός» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τη μεταμόρφωση του Κινήματος σε παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στο διάλογο για την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος. Μάλιστα, μετά την πρόθεση συμπαράταξης που εκδήλωσε η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι στην πρόσκληση πολιτικού διαλόγου συμπεριλαμβάνεται και η πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε ως στόχο των περιοδειών που θα κάνει σε όλη τη χώρα την καταγραφή των προτεραιοτήτων των πολιτών, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. «Πιστεύω ακράδαντα στη συμμετοχή των πολιτών και θέλω να ακούσω τον πολίτη, να αξιολογήσουμε το έργο που έχει γίνει και να βάλουμε στόχους, έτσι θα ακουστεί η φωνή του πολίτη. Το κίνημα αλλάζει, μεταμορφώνεται γίνεται παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

Αυτή τη «μεταμόρφωση» διαπίστωσαν διάφορα «απενεργοποιημένα» ή «απογοητευμένα» πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τώρα που ξεκινά η αναδιανομή της κομματικής πίτας... ανέκτησαν την αισιοδοξία τους και σπεύδουν για κομμάτι. Ο Σταύρος Μπένος, για παράδειγμα, ή ο Κ. Σπηριούνης που είχαν δηλώσει ότι δε θα κατέβουν στις εκλογές δήλωσαν είδαν «νέες ελπίδες» στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου. Ο Κ. Παπούλιας, μάλιστα δήλωσε ότι «ζούμε μέρες του '81»!

Ομως, ατυχώς για τον Γ. Παπανδρέου, σε μια προεκλογική περίοδο δεν αρκεί μόνο η «καλή εικόνα», αλλά είναι υποχρεωμένος και να μιλήσει. Μιλώντας, λοιπόν, χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο επίδοξος ηγέτης της χώρας, ανάμεσα στα άλλα «οράματά» του περιέγραψε και αυτό για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ