Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπείες από τη Βενεζουέλα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, δέχτηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες, Παρασκευή 9 του Γενάρη, αντιπροσωπείες από τη Βενεζουέλα, που βρίσκονται στη χώρα μας πραγματοποιώντας σύντομη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε διαδοχικές συναντήσεις συζήτησε με τον Νταβίντ Βελάσκες, ΓΓ της ΚΝ Βενεζουέλας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, και τον Ολιβερ Γίκενφερντ, στέλεχος του κόμματος του Προέδρου Ούγο Τσάβες «Κίνημα της 5ης Δημοκρατίας» και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της Νεολαίας του.

Στις συναντήσεις ανταλλάχτηκαν πληροφορίες για την κατάσταση στις δύο χώρες και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων και των επαφών μεταξύ των κομμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επανέλαβε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας, ενώ είχε την ευκαιρία να συγχαρεί την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας για την ανάληψη της διοργάνωσης του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ).

Οι αντιπροσωπείες του ΚΚ Βενεζουέλας και του «Κινήματος της 5ης Δημοκρατίας» ευχαρίστησαν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Βενεζουέλας για το 16ο ΠΦΝΦ που θα γίνει τον Αύγουστο του 2005 και απηύθυναν πρόσκληση στο ΚΚΕ να επισκεφθεί τη χώρα τον Απρίλη του 2004 με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην επέτειο του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Τσάβες, αλλά και για το ΠΦΝΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ