Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ερωτική αναπαράσταση»

Η Εϊμι είναι στην Κοπεγχάγη για το λανσάρισμα του καινούριου βιβλίου του άντρα της Ογκοστ. Παραμελώντας την, αλλά ταυτόχρονα έχοντας ανάγκη την αγάπη της, ο Ογκοστ την αφήνει μόνη της την πρώτη τους νύχτα, για να απομονωθεί και να γράψει. Ο φωτογράφος Αλεξ και η κοπέλα του Σιμόν τελείωσαν το δείπνο και πάνε σπίτι. Καθώς περιμένει την Σιμόν σ' ένα σταθμό η ματιά του πέφτει στην Εϊμι και κάτι απροσδόκητο συμβαίνει μεταξύ τους. Βλέποντάς την ξανά στο τρένο αυθόρμητα τρέχει πίσω της, αφήνοντας την Σιμόν χωρίς εξηγήσεις. Η Εϊμι τον οδηγεί σ' ένα μπαρ και αρχίζουν να συζητούν τόσο φυσικά σαν να είχαν ξαναγνωριστεί. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Τι συνέβη, όμως, στη ζωή του Αλεξ μέσα σ' ένα βράδυ... Η απόφασή του να ακολουθήσει την Εϊμι έφερε μια ανεξήγητη αλλαγή στη ζωή του. Μήπως, η ένωσή του με την Εϊμι την προηγούμενη νύχτα μεταμόρφωσε τον κόσμο γύρω του... Αντισυμβατικός χειρισμός της κάμερας και μια ταινία γεμάτη από συναίσθημα και διφορούμενα νοήματα από έναν νεαρό σκηνοθέτη που αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή.

Ρομαντική προσέγγιση του έρωτα στη σύγχρονη μεγαλούπολη, δραματικές καταστάσεις με μπόλικο ποιοτικό χιούμορ, αισιοδοξία και απαισιοδοξία πιασμένες χέρι - χέρι περιστρέφονται στον κόσμο του Κρίστοφερ Μπόε και φτιάχνουν μια ταινία με νόημα και ουσία. Εκεί όπου η αρχή μοιάζει με τέλος και το τέλος είναι μια καινούρια αρχή. Η ζάλη του έρωτα και οι παραισθήσεις των αισθήσεων. Συναισθήματα που ξεπερνούν τη λογική και μια δραματουργική πλοκή με ποιητική διάθεση χωρίς να υπερβαίνει την πραγματικότητα... Ρυθμός, συναίσθημα και λεπτομέρεια που αγγίζει την τελειότητα...

Η αποπλάνηση του μυαλού και η μαγεία του έρωτα. Ανατομία ενός έρωτα. Ενας άντρας και μια γυναίκα ερωτεύονται, τι πιο απλό, τι πιο μαγικό... Να τη δείτε, αξίζει τον κόπο και χαρίζει δυο τρυφερές σκληρές ώρες.

Ερωτική περιπέτεια, δανέζικης παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόε. Με τους: Μαρία Μπονεβί, Νικολάι Λι Κάας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ