Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα της «Σημίτικης κουζίνας»

Προσκεκλημένη χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Κατάμεστο, την Πέμπτη το βράδυ, το θέατρο «Μινώα», στην επίσημη πρεμιέρα της επιθεώρησης με τίτλο «Σημίτικη κουζίνα... και ο λαός στην πείνα».

Μεταξύ των προσκεκλημένων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (φωτό), ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», που στο τέλος της παράστασης συνεχάρησαν τους συντελεστές.

Η παράσταση σε κείμενα των Θεόφιλου Βερύκιου και Γιώργου Γεωργίου, όπως είναι φυσικό βασίζεται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, που τροφοδοτεί πλουσιοπάροχα την επιθεώρηση. Ολο το πολιτικό σκηνικό ξεδιπλώνεται μέσα από το λόγο των καθημερινών ηρώων, συνταξιούχων, ανέργων, αλλά και των πολιτικών προσώπων. Χαρακτηριστικό της επικαιρότητας ο διάλογος του Γιώργου Παπανδρέου και της Μαργαρίτας σε ένα σπαρταριστό στιγμιότυπο.

Μαμαλάκης και συνταξιούχος επί σκηνής είναι ο Κώστας Βουτσάς, ως Βέφα ο Παύλος Κοντογιαννίδης, πάντα «βασίλισσα της νύχτας» η Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιώργος Παπανδρέου ο Γιώργος Βασιλείου, Μαργαρίτα η Κατερίνα Γιουλάκη. Μαζί τους, παίζουν και οι: Περικλής Αλμπάνης, Κωστής Κούκιος, Σοφία Μπιλίτσα, Γιάννης Μπίμης, Αρης Μπούζμπας, Πολύμνια Παραδεισάνου και οκταμελές μπαλέτο. Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του Φώτη Μεταξόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ