Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΑΪΑ
Ευθύνη στη «συμμετοχική δημοκρατία»

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη και Σπ. Στριφτάρη, για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους οικοδόμους και τους αγρότες

Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, για την επίθεση που δέχτηκαν τόσο οι αγρότες της Αιγιαλείας όσο και οι οικοδόμοι της Πάτρας από τα ΜΑΤ, αλλά και να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ζήτησαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης.

Στην Ερώτηση αναφέρεται πως «αισθήματα οργής και αγανάκτησης δημιούργησε στο λαό της Αχαΐας η βάναυση και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις των αγροτών του Αιγίου και των οικοδόμων της Πάτρας».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «η απεργία των οικοδόμων για το νεκρό συνάδελφό τους, τα αιτήματά τους για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλιάς, όπως και των αγροτών για άμεση καταβολή όλης της επιδότησης για το σύνολο της παραγωγής του λαδιού, με βάση τις δηλώσεις των παραγωγών είναι δίκαια. Οπως στους οικοδόμους έτσι και στους αγρότες, η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν τα ΜΑΤ με ρόπαλα, δακρυγόνα, αλλά και χημικά. Ο λαός της Πάτρας και του Αιγίου πήρε μια πρώτη γεύση από το "ανανεωμένο" ΠΑΣΟΚ, από το πώς εννοεί το διάλογο και τη "συμμετοχική" δημοκρατία».

Ετσι, ρωτούν τον υπουργό «εάν προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες για την απρόκλητη επίθεση, τόσο στους αγρότες της Αιγιαλείας, όσο και τους οικοδόμους της Πάτρας και να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική να κτυπιούνται από τα ΜΑΤ όσοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ