Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΔΗΝ
«Πρόγραμμα δράσης» με κούφιες αντιπαραθέσεις

Συνεδρίασε χτες το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με θέμα τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αφού αναλώθηκαν σε κούφιες αντιπαραθέσεις, σε δευτερεύοντα ζητήματα για τις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ για την Υγεία, κρύβοντας τη συμφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματοποίηση του δημόσιου τομέα, συμφώνησαν από κοινού να μην κάνουν ουσιαστικά καμία πρόταση για τη δράση της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν αυτές οι παρατάξεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», πρότεινε τη διεκδίκηση κατώτερου μεροκάματου 1.100 ευρώ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, αποκλειστικά δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Επίσης, πρότεινε την απόσυρση των δύο νέων αντιλαϊκών νομοσχεδίων για την Υγεία και την ανατροπή όλων των δραστικών νόμων που αφορούν Υγεία, Πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ