Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αναρμόδια δηλώνει η κυβέρνηση

Την πρόσληψή τους ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Αναρμόδια για τις 183 απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου επιχείρησε χθες να εμφανιστεί στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ζητώντας την πρόσληψή τους.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι προσλήφτηκαν με βάση τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Οπως είπε, «είχαν μια διετή διάρκεια, χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ, είχαν στόχο να καταπολεμήσουν την ανεργία, αλλά να δώσουν και εργασιακή εμπειρία, η οποία θα μπορούσε να ήταν πολύτιμη σε αυτούς που την αποκτούσαν, όταν θα διεκδικούσαν θέσεις μόνιμης απασχόλησης. Δεν ήταν θέσεις μόνιμης απασχόλησης». Παράλληλα, ο υφυπουργός θέλησε να αποσείσει τις ευθύνες του υπουργείου, σημειώνοντας ότι «είναι θλιβερό κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τη δουλιά τους, όμως θα πρέπει να ξέρει κανένας πού φτάνουν τα όρια της κυβέρνησης και πού ξεκινούν τα όρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αυτοτέλεια».

«Μην πετάτε το μπαλάκι στους δημάρχους», τόνισε, απαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σ' εσάς, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Εσωτερικών. Εχουμε μαζικές απολύσεις εργατών στους δήμους και το κουβάρι ξετυλίγεται σε πολλούς απ' αυτούς: Ανω Λιόσια, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι και δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτή η υπόθεση. Πρόσθεσε, όμως, ότι «υπάρχουν και ευθύνες στους δημάρχους και ιδιαίτερα στους δημάρχους, που ακολουθούν τη λογική του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε: «Εχετε βαρύτατη ευθύνη, διότι δε χρηματοδοτείτε όπως πρέπει να χρηματοδοτήσετε τους δήμους και να εξασφαλίσετε την πορεία των δημοτικών επιχειρήσεων». Ειδικά για τους εργαζόμενους στο Δήμο Περιστερίου, σημείωσε πως «αυτοί δεν είναι ότι προσελήφθησαν μόνο για συγκεκριμένο χρόνο. Υπήρξαν συμβάσεις και μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου», επισημαίνοντας ότι «παραβιάζεται η ισχύουσα εργατική νομοθεσία, που λέει ότι δεν μπορούν να απολύονται εργαζόμενοι πάνω από το ποσοστό του 2%», καλώντας την κυβέρνηση να μην παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αφού και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών τάχθηκε υπέρ της απόλυσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ