Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ψήφος καταδίκης του αυταρχισμού

Στέκεται στο πλευρό του Γιώργου Πέρρου, που απειλήθηκε από ένστολους αστυνομικούς

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να τρομοκρατήσουν τους πραγματικούς τρομοκράτες με την ψήφο τους, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και με τη συλλογική, ταξική και πολιτική τους δράση να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το νέο κρούσμα αυταρχισμού που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ένστολοι αστυνομικοί περικύκλωσαν και απείλησαν τον Γ. Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Απευθυνόμενος ο Σύλλογος προς τον Γ. Παπανδρέου, τον Γ. Φλωρίδη και συνολικά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα που ανέλαβε τα ηνία ο νέος αρχηγός του κόμματός σας, αποδείξατε πάλι με τα έργα σας ότι το "νέο" ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο, απαράλλαχτο και χειρότερο από το προηγούμενο. Αυταρχισμός, αλαζονεία, λόγια κενού περιεχομένου, συστηματικός πανικός απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική σας».

Υπογραμμίζει επίσης: «Η "συμμετοχική δημοκρατία", μια επικοινωνιακή φούσκα που ειπώθηκε χάριν εντυπωσιασμού, ξεφούσκωσε πριν καν προλάβει να δημιουργήσει έστω και την παραμικρή αυταπάτη στους εργαζόμενους. Αγρότες, οικοδόμοι, πολίτες που διαμαρτύρονταν για την καταπάτηση του δικαιώματος χρήσης της δικής τους γης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σας. Αν με τον όρο "συμμετοχική δημοκρατία" εννοείτε τις εντολές του κεφαλαίου που υλοποιούνται πάραυτα χωρίς συζήτηση για απαγόρευση κάθε συνδικαλιστικής και δημοκρατικής ελευθερίας στην Ελλάδα, δεν έπρεπε καν να μπείτε στον κόπο να αλλάξατε ορολογία, είναι μια πραγματικότητα που υφίσταται και εντάσσεται στα πλαίσια του αυταρχικού διαλόγου της κυβέρνησης με τη βοήθεια, βέβαια, της Αστυνομίας και των ΜΑΤ».

Και, μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Απειλώντας τον συνάδελφο Γ. Πέρρο, εμμέσως πλην σαφώς, προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ για την πολιτική τους δράση. Δε θα τα καταφέρετε όσο και αν προσπαθείτε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταφεύγει σε ελιγμούς και τρομοκρατία (2012-04-24 00:00:00.0)
Ενστολοι αστυνομικοί απειλούν συνδικαλιστή (2004-01-22 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία (2002-11-15 00:00:00.0)
Προκαλούν με τον απροκάλυπτο αυταρχισμό (2002-11-14 00:00:00.0)
Στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς οι εργαζόμενοι (1999-02-12 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τον αυταρχισμό (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ