Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία

Από τη χτεσινή εξόρμηση έξω από του «ΦΩΚΑ»
Από τη χτεσινή εξόρμηση έξω από του «ΦΩΚΑ»
Απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στην Ερμού, αλλά και στην κατάφωρη παραβίαση της συνδικαλιστικής δράσης με τη σύλληψη και οδήγηση στο Αστυνομικό Τμήμα, συνδικαλιστών από άντρες της ΕΛ.ΑΣ., έδωσε χτες πολυμελή αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας και στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο πολυκατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι προχτές, Τετάρτη, ο Γ. Πέρρος, γραμματέας του ΕΚΑ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και η Φ. Παπαδόγιαννη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από αίτημα της εργαζόμενης Στ. Θεοδωροπούλου, την οποία η επιχείρηση θέλει παράνομα να μεταθέσει, στο πλαίσιο επιβολής ενός κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, πήγαν στο πολυκατάστημα για να συζητήσουν με τη διεύθυνση. Εκεί τους περίμεναν άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι μετά από συνεννόηση με τους προϊστάμενους του καταστήματος, φόρεσαν χειροπέδες στον Γ. Πέρρο και τον έσυραν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης. Μαζί του συνέλαβαν και την Φ. Παπαδόγιαννη, αλλά και την εργαζόμενη. Βεβαίως στο Αστυνομικό Τμήμα αποδείχτηκε ότι δεν είχε γίνει καμία μήνυση από τον εργοδότη αλλά ούτε και απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία στους συνδικαλιστές, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τη δράση των αστυνομικών στην προκειμένη περίπτωση.

Οι συνδικαλιστές με τη μαζική τους εξόρμηση ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και τους κάλεσαν να μη φοβηθούν τις απειλές που εξαπολύει η εργοδοσία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Στο τέλος της εξόρμησης οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τη διεύθυνση της επιχείρησης ότι οι εξορμήσεις και η επαφή με τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί μέχρι η διεύθυνση να ανακαλέσει τις μεταθέσεις και να πάψει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν το καθεστώς τρομοκρατίας, που επιβάλλουν οι εργοδότες μαζί με την κυβέρνησή τους, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, αλλά και οι συνταξιούχοι. Το Σωματείο Λογιστών Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται, όταν καλύπτει τέτοιου είδους φαινόμενα που παραπέμπουν σε μαύρες εποχές. Οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων (ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ) απαιτούν να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ