Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Χάθηκαν στον τζόγο τα αποθεματικά του

Περίπου 15 δισ. δραχμές χάθηκαν από την αγορά μετοχών που υποτιμήθηκαν, διεξάγεται προανάκριση

Ενα περιστατικό ενδεικτικό για τις επιπτώσεις από το τζογάρισμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο, βρίσκεται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο προανάκρισης. Αφορά στην τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Γενικής Τράπεζας από την παράτυπη αγοραπωλησία μετοχών, στην οποία κατηγορείται ότι προχώρησε η πλειοψηφία της διοίκησής του, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 15 δισ. δραχμές από τα διαθέσιμα κεφάλαιά του!!!

Η συγκεκριμένη περίπτωση ακυρώνει όλες τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών στελεχών και των διορισμένων διοικήσεων των Ταμείων, ότι μόνο οφέλη μπορεί να προέλθουν από την «επένδυση» των χρημάτων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων στο Χρηματιστήριο και επιβεβαιώνει με θλιβερό - για τους εργαζόμενους της Γενικής Τράπεζας - τρόπο την οξεία κριτική που ασκούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Τα χαμένα περίπου 15 δισ. δραχμές του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων στη Γενική Τράπεζα ξεπερνούν το 60% του ενεργητικού του, ενώ η συνολική περιουσία του ανέρχεται σε 38 δισ. δραχμές! Το σκάνδαλο καταγγέλθηκε από τον συνδικαλιστή και πρόσφατα εκλεγμένο στη διοίκηση του Ταμείου με τον συνδυασμό «Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» που υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ, Μίλτο Πηλό, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία ζητά να οριστούν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν την υπόθεση και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες. Ο συνδικαλιστής καταγγέλλει ότι αυτή τη στιγμή το Ταμείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με κίνδυνο να μην μπορεί να δώσει εφάπαξ και συντάξεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ