Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
«Ολα πάνε καλά» για την τσέπη των εφοπλιστών

Την ίδια στιγμή, που το ένα νησί μετά το άλλο «σηκώνεται στο πόδι», καθώς οι νησιώτες άρχισαν ήδη να βιώνουν τις οδυνηρές επιπτώσεις από το νέο καθεστώς που τέθηκε σε ισχύ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την 1η Νοέμβρη, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, κάνοντας χτες τον...15ήμερο απολογισμό του νέου καθεστώτος αποφάνθηκε: «Ολα πάνε καλά»! Αυτό όταν οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού (Υδρα - Σπέτσες) είδαν την κατάργηση των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων κατά την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, γεγονός που τους υποχρεώνει να μεταφέρονται με τα ταχύπλοα, των οποίων τα εισιτήρια είναι τουλάχιστον κατά 30% ακριβότερα, οι κάτοικοι των νησιών των Β. Σποράδων είδαν τη δραστική μείωση των δρομολογίων, ενώ οι κάτοικοι του νομού Καβάλας, ακριβώς λόγω της μείωσης των δρομολογίων και της «τρελής» αύξησης των εισιτηρίων, βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό.

Βέβαια, η υπουργική φράση περιέχει και μια δόση αλήθειας καθώς «όλα πάνε καλά», όμως μόνο για τους ακτοπλόους εφοπλιστές. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 15ήμερο, άρχισαν αυθαίρετα να ακινητοποιούν τα πλοία τους, αφού δεν υπάρχει εμπορική κίνηση, λόγω χειμερινής περιόδου και εκατοντάδες είναι οι ναυτεργάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή άνεργοι!

Για τους εφοπλιστές, παρά τις αυθαιρεσίες τους, οι επιδοτήσεις, δηλαδή το «ζεστό» χρήμα που μπαίνει στις τσέπες τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ...εξυπηρετούν τις λεγόμενες άγονες γραμμές, «τρέχουν» κανονικά και όχι μόνο αυτό. Σαν να μη φτάνει αυτό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποιήσεις στο νομοθετικό της έκτρωμα 2932/2001 για νέα υπερπρονόμια στους εφοπλιστές όπως τον περιορισμό του αριθμού του πληρώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ