Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζουν την επίσχεση

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τα πενιχρά κονδύλια που παρέχονται στο Ιδρυμα με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συχνά προβλήματα δυσλειτουργίας του.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το προσωπικό του ΨΚΒΕ, καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση για την αδιαφορία που επιδεικνύει στο οξύ πρόβλημα που ανέκυψε μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να μην παραχωρήσει πρόσθετα κονδύλια προκειμένου το Ιδρυμα να μπορέσει να εξοφλήσει τους προμηθευτές και να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Τονίστηκε ότι υπάρχει κίνδυνος τις επόμενες μέρες να μείνουν τα 130 παιδιά που περιθάλπονται στο Ιδρυμα χωρίς τροφή και θέρμανση.

Σε συνάντηση που είχε το σωματείο εργαζομένων με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, ζήτησε το συντομότερο να εξευρεθεί τρόπος για την κάλυψη των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό του προηγούμενου χρόνου. Αντί για αυτό, ο νομάρχης πρότεινε να γίνει μεταφορά κονδυλίων από το φετινό προϋπολογισμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν αυτή τη λύση γιατί οι περικοπές των κονδυλίων ουσιαστικά μεταφέρονται στο προϋπολογισμό αυτού του χρόνου και μετά από αυτό ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και δήλωσαν την ανεπιφύλακτη υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΥ Μιχάλης Σπυριδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ