Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόνοια με 161 ευρώ το μήνα!

Εκτός απ' τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης που υπόσχεται στις γυναίκες ο μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κ. Σημίτη ασκεί απάνθρωπη πολιτική σε βάρος των γυναικών που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Μια τέτοια περίπτωση έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και Αγ. Τζέκης με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή: «Στις 25 Ιανουαρίου 2003, η Μαρία Σεϊτανίδου έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και από τότε νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Βέροιας Νομού Ημαθίας. Η σοβαρότατη κατάστασή της (βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον) απαιτεί τη συνεχή παρουσία αποκλειστικής νοσοκόμας όλο το εικοσιτετράωρο. Καθώς όμως το νοσοκομείο δε διαθέτει, λόγω έλλειψης προσωπικού, η οικογένειά της υποχρεούται να πληρώνει η ίδια καθημερινά δυο αποκλειστικές νοσοκόμες για να τη φροντίζουν.

Το μηνιαίο βοήθημα απ' την Πρόνοια ανέρχεται μόλις σε 161 ευρώ. Και ερωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε η περίθαλψη και φροντίδα της Μ. Σεϊτανίδου, αλλά και των παρόμοιων περιπτώσεων να γίνεται αποκλειστικά από το νοσοκομείο, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι συγγενείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ