Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Ενοπλα μέλη αυτόχθονων της φυλής των Λέντου σε περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος της ΛΔ Κονγκό επιτέθηκαν σε κανό Κογκολέζων ταξιδιωτών στη λίμνη Αλμπερτ, σφαγιάζοντας τουλάχιστον 100 άνδρες και βιάζοντας τις γυναίκες που επέβαιναν στα σκάφη. Εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην επαρχία Ιτούρι ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε χτες, μετά από καταγγελίες ατόμων που επέζησαν από την επίθεση.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.- Δύο γιατρούς και έναν μεταφραστή εβραϊκής γλώσσας συνέλαβαν χτες οι νοτιοαφρικανικές αρχές, κατηγορώντας τους για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται από τη Βραζιλία έως τη Νότια Αφρική. Ο 29χρονος Λίντι Ντίκσον, ο 71χρονος Δρ. Τζεφ Καλμέιερ και ο 57χρονος Σαμ Ζίγκιερ παρουσιάστηκαν χτες σε δικαστήριο του Ντέρμπαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις συνολικού ύψους άνω των 30.000 δολαρίων. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι νοτιοαφρικανικές αρχές έχουν συλλάβει άλλους 11 ύποπτους για συμμετοχή στο ίδιο διεθνές κύκλωμα εμπορίας μοσχευμάτων.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Η πρώτη τράπεζα ανθρωπίνων βλαστοκυττάρων σε χώρα της Νότιας Ευρώπης άνοιξε χτες στη Γρανάδα της Ισπανίας. Η «Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Ανδαλουσίας» θα αποθηκεύει βλαστοκύτταρα (ενηλίκων και εμβρυακά) και θα τα διαθέτει σε ερευνητές που διενεργούν πειράματα γενετικής, με σκοπό τη δημιουργία μοσχευμάτων ή την καταπολέμηση ανίατων και εκφυλιστικών ασθενειών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Η κυβέρνηση της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι έχει παραχωρήσει διαβατήριο με νέο όνομα στον εξόριστο Ρώσο επιχειρηματία, Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος καταζητείται από τις ρωσικές αρχές για απάτη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, ανακοίνωσε ότι το νέο όνομα του Ρώσου επιχειρηματία είναι Πλάτον Ελένιν.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.- Η «υποταγή» έχει και τα «καλά» της υποστηρίζουν εμμέσως οι αξιωματούχοι της Νικαράγουας, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του 80% του χρέους της, εκ μέρους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Επίσης η ΠΤ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δάνειο, ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει προγράμματα εκσυγχρονισμού για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ο Πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Μπολάνος υποδέχτηκε την ανακοίνωση λέγοντας ότι «είναι τα καλύτερα νέα εδώ και 25 χρόνια»...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Τουλάχιστον 46 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί χτες από πυρκαγιά που ξέσπασε μεσούσης γαμήλιας τελετής κοντά στη Μαντράς στη Νότια Ινδία, κατά αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο.

ΠΕΚΙΝΟ.- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τσενγκτσού της Κίνας, χτες, δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στο σταθμό του Κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο. Το πρακτορείο «Νέα Κίνα» έκανε λόγο για «πιθανή επίθεση αυτοκτονίας».

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- Το βαρομετρικό χαμηλό που πέρασε και από τη χώρα μας προκάλεσε πέντε θανάτους στην Τουρκία, που πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις, πολικό ψύχος και ανεμοθύελλες. Ανάμεσά τους, δύο μαθητές, ένα 13χρονος και ένας 8χρονος.

ΝΤΑΒΟΣ.- Στην «αλ Κάιντα» απέδωσε χτες ο δικτάτορας - «πρόεδρος» του Πακιστάν Μουσάραφ τις δύο απόπειρες που έγιναν το Δεκέμβρη κατά της ζωής του, μιλώντας από την Ελβετία όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο ίδιος αρνήθηκε προσφορές «διεθνούς βοήθειας» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απίστευτη εμπορία... (2009-06-20 00:00:00.0)
Θεραπεία μελανώματος; (2008-06-20 00:00:00.0)
Κλώνοι με στόχο ...«Ελ Ντοράντο» μοσχευμάτων (2008-01-18 00:00:00.0)
Ιατρικά επιτεύγματα (2007-06-08 00:00:00.0)
Ενα ακόμη βήμα στη δημιουργία μοσχευμάτων (2006-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ