Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Μαύρη μέρα» ξημερώνει για τον Μπλερ;

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τον Τόνι Μπλερ και η Τετάρτη ίσως είναι η πιο «μαύρη μέρα» της πολιτικής του καριέρας... αφού θα ανακοινωθεί το πόρισμα της επιτροπής Χάτον όσον αφορά την αυτοκτονία του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι ενώ θα έχει γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Ο Μπλερ παρά και την πλήρη αποτυχία των αμερικανικών ερευνών μετά και την παραίτηση του επιθεωρητή Ντέιβιντ Κέλι, εξακολουθεί να επιμένει ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους αξιόπιστα στοιχεία για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Ηδη τα βρετανικά μέσα μιλούν για 24ωρο ζωής ή θανάτου, εκτιμώντας ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα κριθεί εάν ο Τόνι Μπλερ θα είναι πρωθυπουργός όταν διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές ή θα αναγκαστεί σε παραίτηση. Τόσο το πόρισμα Χάτον όσο και οι προτάσεις για αυξήσεις των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια είναι ζητήματα-αγκάθια που έχουν ήδη προκαλέσει εντάσεις στους κόλπους των Εργατικών, και όχι μόνο. Περισσότεροι από 150 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ το μαγικό αριθμό 81 που χρειάζεται για να ηττηθεί ο Μπλερ, εναντιώνονται και πρόκειται να καταψηφίσουν την πρότασή του. Επίσης, σε ποσοστό 71% οι Βρετανοί διαφωνούν με τις αυξήσεις που επιθυμεί να επιβάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Παράλληλα, την παραίτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας ζητούν οι Βρετανοί αν κριθεί ότι είχε ανάμειξη στην υπόθεση αυτοκτονίας του καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι, του ειδικού στο ιρακινό οπλοστάσιο ο οποίος εργαζόταν για το υπουργείο Αμυνας και αυτοκτόνησε τον Ιούλη του 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ