Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Το ΚΚΡΟ ανακάλεσε τους εκπροσώπους του από τη ΛΠΕΡ

Στις 23 του Γενάρη 2004 το Προεδρείο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) ενέκρινε Απόφαση με τον τίτλο: «Για την επέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ στη δραστηριότητα του ΚΚΡΟ». Στην Απόφαση, που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, 27/1, αναφέρονται τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Λαϊκο-πατριωτικής Ενωσης Ρωσίας (ΛΠΕΡ), στην οποία επικεφαλής είναι ο Γκ. Σεμίγκιν, παραβιάζοντας το Καταστατικό της ΛΠΕΡ καθώς και τις Αποφάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου της ΛΠΕΡ από τις 13/03/2003, συστηματικά επιχειρεί να σφετεριστεί και να αναλάβει καθήκοντα πολιτικής καθοδήγησης στο πατριωτικό κίνημα.

Οι ενέργειες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ αποτελούν μια αυθάδη επέμβαση στις υποθέσεις του ΚΚΡΟ κι ευθέως προσανατολίζονται στο να προκαλέσουν διάσπαση στις κομματικές γραμμές. Στην Εκκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ προς τα μέλη του ΚΚΡΟ, με ημερομηνία 17/01/2004, επιχειρήθηκε μια χοντροκομμένη κι αναρμόδια προσπάθεια επέμβασης στην οργανωτικο-κομματική δουλιά στο ΚΚΡΟ».

Οπως επίσης σημειώνεται, το Προεδρείο της ΚΕ του ΚΚΡΟ κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις: «1. Να εξετάσει μέχρι τις 15 του Μάρτη στη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ το σύνολο των ζητημάτων που συνδέονται με την κατάσταση η οποία επικρατεί στη ΛΠΕΡ. 2. Ολοι οι κομμουνιστές-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ, μέχρι την εξέταση του ζητήματος για τη ΛΠΕΡ στο Προεδρείο της ΚΕ του ΚΚΡΟ, θα πάψουν τη συμμετοχή τους στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ. 3. Τα μέλη του ΚΚΡΟ, που δουλεύουν στη ΛΠΕΡ και στις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα, θα πρέπει να αποκρούσουν τις προσπάθειες εξωτερικής επέμβασης στην εσωκομματική ζωή του ΚΚΡΟ. 4. Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΡΟ να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την πλήρη οικονομική ανεξαρτησία της δράσης του ΚΚΡΟ από τις δομές της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΛΠΕΡ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ