Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ
Στον Κέρι το προβάδισμα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ολες οι δημοσκοπήσεις έχουν ανατραπεί το πρόσφατο χρονικό διάστημα και μετά τις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Τζον Κέρι εμφανίζεται πια ως το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2004. Εν αντιθέσει, ο μέχρι πρότινος «αντιφατικός» Χάουαρντ Ντιν φαίνεται να χάνει το «τρένο» που μπορεί να οδηγήσει στην Ουάσιγκτον.

Χτες, οι Δημοκρατικοί - μέλη, οπαδοί και φίλοι!- προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ. Τα αποτελέσματα εντούτοις, αναμένονταν τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας, εξαιτίας της διαφοράς ώρας μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Κατά το CNN, η αναμέτρηση του Νιου Χαμσάιρ παρουσιάζει «ενδιαφέρον», αφού περίπου το 25% των ψηφοφόρων, που θα προσέλθουν στις κάλπες, δηλώνουν ανεξάρτητοι και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα που μπορεί να μετάσχει στις αναμετρήσεις και στα δύο κόμματα.

Ομως, πιστοί στην παράδοση, οι κάτοικοι της «παγωμένης» Πολιτείας, ξεκίνησαν με την ανακοίνωση, όπως πάντα, των αποτελεσμάτων στο μικρό οικισμό του Ντίξβιλ Νοτς, όπου ο απόστρατος στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ απέσπασε τις 8 από τις 15 ψήφους των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Από τους υπόλοιπους, ο γερουσιαστής Τζον Κέρι έλαβε τρεις ψήφους, δύο ψήφους ο Τζον Εντουαρντς, μία ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Λίμπερμαν και μία ο Χάουαρντ Ντιν. Συνολικά, όμως και πάντα βάσει των δημοσκοπήσεων ο Τζον Κέρι φαίνεται να έχει σαφέστατο προβάδισμα, αφού φέρεται να λαμβάνει το 30% των ψήφων, έναντι 12% που εξασφαλίζει ο πρώην κυβερνήτης του Βέρμοντ Χάουαρντ Ντιν, ενώ ο απόστρατος Ουέσλι Κλαρκ καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καθαρό» προβάδισμα Κέρι (2004-02-12 00:00:00.0)
«Οι πόλεμοι είναι χρήσιμοι»... (2004-01-24 00:00:00.0)
Σε προεκλογική τροχιά (2004-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ