Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Καλώ τους νέους εργαζόμενους σήμερα να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων, της εργαζόμενης νεολαίας και έκανε προσπάθεια να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν πίσω τα δικαιώματα που οι παλιότερες γενιές είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, οι νέοι εργαζόμενοι να ψηφίσουν το ΚΚΕ, αν θέλουν την επόμενη μέρα των εκλογών να ακουστεί η αντίθετη φωνή μέσα στην κοινωνία. Αν ενισχύσουν με την ψήφο τους το δικομματισμό, ουσιαστικά είναι σα να στηρίζουν όλα αυτά τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν οι κυβερνήσεις, μέτρα που έχουν να κάνουν με το ωράριο, τη μερική απασχόληση, τα μικρά και εξευτελιστικά μεροκάματα... Ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, αν στηρίξουν το δικομματισμό, είναι σα να ανοίγουν την πόρτα των καταστημάτων για να δουλεύουν και τις Κυριακές!

Ολο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ - παρόλο που μέσα στη Βουλή δε φαινόταν να στηρίζει τα αντεργατικά νομοσχέδια - στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέγραφαν όλα αυτά τα μέτρα που ένας νέος εργαζόμενος βιώνει τις συνέπειές τους. Μ' αυτό το σκεπτικό και μ' αυτά τα κριτήρια, καλώ τον κάθε νέο εργαζόμενο και τη νέα εργαζόμενη να ψηφίσει το ΚΚΕ και να καταδικάσει όλη αυτή την αντεργατική πολιτική, εάν θέλει την επόμενη μέρα των εκλογών να ακουστεί κι η δικιά του φωνή, πιο δυνατή, ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα.


* Του Δημήτρη ΣΜΥΡΝΗ
* Ο Δ. Σμυρνής είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ