Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κόντρα στο δικομματισμό

«Μάθαμε πολλά/ ανικανοποίητοι όμως./Μάθαμε ακόμα και να ερμηνεύουμε/την ερμηνεία της σιωπής./ Και/ συ/ σιωπάς/» (Θάνος Ασίκης)

Η καθημερινή πάλη του ΚΚΕ για τα προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό, καταδείχνει τον ιστορικό του ρόλο. Για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, του μικρού βιοτέχνη, του μικρού αγρότη, του συνταξιούχου, του άνεργου, που προσδοκά το μεροκάματο. Κόντρα στη γενική γραμμή των δημαγωγικών, ψηφοθηρικών συνθημάτων που καλλιεργεί το σύστημα, των εκφραστών της ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ). Οσων ισορροπούν με τον «εκσυγχρονισμό»... Είναι ανάγκη, να δυναμώσουμε την προσπάθεια μιας πλατιάς συμμαχίας που θα αντιπαρατεθεί, στη διευρυνόμενη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, καπιταλισμού.

Σήμερα που δεν υπάρχει κανένα έλεος μπροστά στην άνοδο της δυστυχίας, για τη φτώχεια, για τα λαϊκά στρώματα, η υπερψήφιση των θέσεων του ΚΚΕ είναι μονόδρομος. Σ' αυτήν την καταγεγραμμένη οικονομική λαίλαπα που βιώνουμε ως πολίτες, το ΚΚΕ αντιτάχθηκε. Προειδοποιούσε ότι έρχονται παγετώνες του πολέμου, της φτώχειας - οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, η υπονόμευση και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας. Ενα μπαράζ επιθέσεων σε βάρος του λαού. Σχεδιάζεται διαρκώς και συστηματικά απ' τη γραφειοκρατική - καπιταλιστική ΕΕ. Αυτήν την ΕΕ που παράγει ανισότητες - πολέμους, αποκλειόμενες ζώνες (υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) θέλουμε να καταψηφίσουμε, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Η ψήφος μας ενισχύει το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο. Το ΚΚΕ είναι σήμερα η πιο αυθεντική και γνήσια δύναμη. Αντιπαλεύει με συνέπεια, αποφασιστικότητα, μέσα από πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες, τη νέα τάξη του αίματος και τους πολιτικούς της εκφραστές.

Είναι ο πιο ειλικρινής εκφραστής των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετο στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια που καλλιεργούν τα διαπλεκόμενα οικονομικά ΜΜΕ. Σ' αυτόν τον ορυμαγδό της «πολυφωνικής μονοφωνίας» των ΜΜΕ, η δικιά μας φωνή, δίνει αυτοπεποίθηση, ελπίδα. Οτι στην ερχόμενη εκλογική μάχη, το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο, δυνατό. Γιατί και την 8η Μαρτίου, το ΚΚΕ και όσοι συμπαρατάσσονται, θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων, όπως πάντοτε. Είναι η δική μας φωνή. Κόντρα στην ομοιομορφία, την πολιτισμική, την ολιγαρχική, και την κοινωνική, που σχεδιάζει τη νέα τάξη πραγμάτων, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ των πολέμων, οι ΗΠΑ. Υπάρχει διέξοδος. Με την ταξική πάλη μας. Συμπορευόμαστε με όσους απλούς ανθρώπους αναζητούν λίγη θέρμη, στοργή και ανθρωπιά μέσα σ' αυτούς τους παγετούς και στα εγκαύματα των ψυχρών κόσμων και των υπερθερμασμένων ερήμων. Σφυρηλατούμε με την ενότητά μας, την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων. Ενάντια σε αυτούς που μας λένε ότι «ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά και η ακρισία είναι δύναμη». Αυτές τις ιδεολογικές απόψεις, τύπου «Big Brother», της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης με την ψήφο στο ΚΚΕ, θέλουμε να ξεριζώσουμε. Να θεμελιώσουμε τον πολιτισμό, υπέρ του ανθρώπου.

Θέλουμε με τη λαϊκή ψήφο μας, με το ΚΚΕ, να ενισχυθεί μια ευρύτερη λαϊκή συμμαχία, με στόχο τη λαϊκή εξουσία.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ