Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Περήφανος για το Μάαστριχτ

Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα αναδειχτεί κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Μάρτη εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των στελεχών του, μετά το «επικοινωνιακό ατόπημα» για το Ασφαλιστικό.

«Σε ένα περίπου μήνα θα συμπορευόμαστε μαζί σας ως μία ακόμη κυβέρνηση του ΕΛΚ» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε περήφανος για τη συμβολή του κόμματός του και του ΕΛΚ στη συνθήκη του Μάαστριχτ, που χαρακτήρισε «σημαντικό επίτευγμα». Επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει να βρεθεί στην εξουσία από τότε που η Ευρώπη «διάνυε παρόμοια περίοδο αλλαγών», μετά το 1990, πρόσθεσε: «Τότε, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ΝΔ και η Ευρώπη κατορθώσαμε σημαντικά επιτεύγματα. Το Μάαστριχτ. Σημαντικές αλλαγές σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ενα νέο όραμα για μία πιο στενή Ενωση. Χαρτογραφήσαμε και πλεύσαμε μαζί στη νέα εποχή. Τώρα καλούμαστε να το ξανακάνουμε».

Περιγράφοντας το σύγχρονο όραμά του για την Ευρώπη έκανε λόγο για «μία Ευρώπη, κοινωνικά δικαιότερη, οικονομικά πιο ανταγωνιστική, και πνευματικά πιο ισχυρή - σε παγκόσμια κλίμακα», όπου το βάρος είναι ευνόητο ότι πέφτει στο «πιο ανταγωνιστική».

Αναφερόμενος στην κρίσιμη συγκυρία για την εξέλιξη της Ευρώπης, που συνθέτουν η διεύρυνση της ΕΕ, η προοπτική συμφωνίας σε ένα νέο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, καθώς και οι επικείμενες ευρωεκλογές του Ιούνη, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς θα εξακολουθήσουν να πλειοψηφούν με μεγαλύτερη διαφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Στις επικείμενες ευρωεκλογές οι δυνάμεις του ΕΛΚ θα αυξήσουν την πλειοψηφία τους. Είμαστε μια ξεκάθαρη πλειοψηφία σήμερα και θα είμαστε μια μεγάλη πλειοψηφία αύριο», τόνισε.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ένταξη του Στ. Παπαθεμελή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με τον τελευταίο να μην επιθυμεί προσχώρηση, αλλά εκλογική συνεργασία στα πρότυπα των «Φιλελεύθερων» του Στ. Μάνου, αλλά με τη Ρηγίλλης να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ