Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Η «οικολόγος» κυρία Κούρκουλα

Τελικά, ο Φώσκολος είναι μεγάλος δάσκαλος. Οι μαθητές και οι μαθήτριές του, αν μη τι άλλο, βγαίνουν εξοπλισμένοι μ' ένα πλουσιότατο θεωρητικό οπλοστάσιο. Κλασικό παράδειγμα, η κ. Κούρκουλα, η οποία μες στην καλή χαρά δήλωσε σε τηλεοπτικό παράθυρο ότι «οι φοιτητές δεν ενδιαφέρονται αν τα μαρούλια είναι ακριβά, αλλά αν τα μαρούλια είναι οικολογικά». Απαντώντας στην πράσινη αγωνίστρια, μπορούμε να τη διαβεβαιώσουμε ότι οι φοιτητές «δεν ενδιαφέρονται αν οι ντομάτες είναι οικολογικές, αλλά αν είναι ακριβές». Η ακρίβεια τούς εμποδίζει να τις εκσφενδονίζουν σε παρόμοια παραληρήματα...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Η φυτολογία των καλαμιών...

Μέχρι σήμερα, η επιστήμη έλεγε ότι τα καλάμια φύονται σε υγροβιότοπους και χρησιμοποιούνται ως φυσικοί φράχτες ή για καλλωπισμό. Στην Ελλάδα, όμως, η επιστημονική γνώση εμπλουτίστηκε το τελευταίο διάστημα με νέες παρατηρήσεις για το είδος αυτό της χλωρίδας. Διάφοροι μικροαστούληδες τα καβαλάνε και νομίζουν ότι η γη κινείται γύρω από την ασημαντότητά τους.

...και η συμβολή περιθωριακών εντύπων

Στα παραπάνω συμβάλλουν και διάφορα έντυπα, που φιλοξενούν με ευκολία τις απόψεις τους, οι οποίες ως μόνιμο μότο έχουν την αντι-ΚΚΕ στάση τους και η μόνη χρησιμότητά τους είναι το γέλιο. Το πολύ γέλιο!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ. 67

Με πλούσια, όπως πάντα, ύλη, κυκλοφόρησε το τεύχος Ιανουαρίου της Οικο-ενημέρωσης, της μηνιαίας έκδοσης από τη Μαγνησία. Στο παρόν τεύχος, εκτός από τις πολλές ειδήσεις από τον ελλαδικό χώρο και το εξωτερικό, θα βρείτε ενδιαφέροντα κείμενα, όπως για τον εθελοντισμό της «Κόκα - Κόλα», το πράσινο στη Θεσσαλονίκη, το βιολογικό καθαρισμό στο Βόλο, τη λίμνη Κάρλα και την κατάσταση των δασών στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ