Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ο Μοχάμεντ Ισα, στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών στην επαρχία Χοστ του Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε χθες από «μαχητή των Ταλιμπάν». Οταν άνδρες του στρατού περικύκλωσαν τον εκτελεστή, «αυτοανατινάχτηκε».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Ισχυρή έκρηξη βόμβας αναφέρθηκε χτες στην πρωτεύουσα της Ινδίας. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μόλις δύο τραυματίες.

ΑΓΚΥΡΑ.- Τερματίστηκαν χθες οι έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια της «χάρτινης» πολυκατοικίας στο Ικόνιο. Επίσημος απολογισμός: 92 νεκροί.

ΠΕΚΙΝΟ.- Η κινεζική διπλωματία επέμεινε ότι «δεν παρεμβαίνει» στις εκλογές της Ταϊβάν. «Ενδιαφέρεται» μόνο για τις συνέπειές τους «στις διμερείς σχέσεις».

ΡΩΜΗ.- Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε χτες τον Σέρτζιο Κρανιότι, πρώην διευθυντή της εταιρίας «Τσίριο». Μαζί με τον Κρανιότι, συνελήφθησαν ο γιος του και ο γαμπρός του. Ο Κρανιότι κατηγορείται για απάτη σε ό,τι αφορά στη χρεοκοπία της «Τσίριο».

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Σε ηλικία 74 ετών πέθανε χτες στην Ουάσιγκτον ο συνταγματάρχης Ρίζαρντ Κουκλίνσκι, κορυφαίος κατάσκοπος της CIA στην Πολωνία από το 1972 μέχρι το 1981 - χρονιά που διέφυγε στις ΗΠΑ. Η ποινή εις βάρος του για προδοσία ήρθη το 1995.

ΡΙΓΑ.- Χιλιάδες ρωσόφωνοι Λετονοί μαθητές διαδήλωσαν χτες στη Ρίγα ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο όλα τα δημόσια σχολεία (ακόμα και αυτά με ρωσόφωνους μαθητές) υποχρεούνται να διδάσκουν τουλάχιστον το 60% των μαθημάτων στα λετονικά.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Περίπου 200 εργάτες σε βιομηχανία ζάχαρης της βόρειας σερβικής πόλης Ζρένγιανκ πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση και ολονύκτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το Κοινοβούλιο, διεκδικώντας από την κυβέρνηση (που διατηρεί το 60% των μετοχών της εταιρίας που είναι η πιο παλιά βιομηχανία ζάχαρης στη Σερβία) σχέδιο αναδιοργάνωσης της βιομηχανίας και την άμεση καταβολή δεδουλευμένων.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.- Τη διενέργεια έρευνας μετά από καταγγελίες πως Νοτιοαφρικανός γαιοκτήμονας έριξε προχτές στα λιοντάρια ζωντανό έναν εργάτη, επειδή είχε μαζί του εργασιακές διαφορές, ξεκίνησε χτες το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Εργασίας. Το ίδιο 24ωρο, παραδόθηκαν απ' τον πρώην Πρόεδρο της Ν. Αφρικής, Ν. Μαντέλα, ...εννιά διώροφες κατοικίες σε ισάριθμους μαύρους Νοτιοαφρικανούς που εκδιώχθηκαν, επί καθεστώτος απαρτχάιντ, μαζί με άλλους 67.000 γείτονές τους από τις οικίες τους στο προάστιο του Κέιπ Τάουν, γνωστό ως «Περιοχή Εξι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ