Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να τους ανταμείψουμε ανάλογα!

Την κατάρρευση «της λεγόμενης ισχυρής Ελλάδας» με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία, που αποτυπώνει περίτρανα το - πολύμορφο - κόστος που εισπράττουν οι εργαζόμενοι από τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών έργων υποδομής, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι χιονοπτώσεις αποκάλυψαν για πολλοστή φορά ότι οι περιβόητες ιδιωτικοποιήσεις σηματοδοτούν τον εμπαιγμό αλλά και την καταλήστευση των εργαζομένων οι οποίοι, χιλιοπληρώνουν έργα που στην πρώτη σφοδρή κακοκαιρία "αχρηστεύονται".

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όμως που αποκαλύφθηκε είναι η πολιτική των περιβόητων ιδιωτικοποιήσεων. Το ιδιωτικό αεροδρόμιο των Σπάτων που αποτελεί γερμανική επικράτεια έκανε τη χώρα μας περίγελο στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Η ιδιωτική Αττική Οδός προκαλεί τη νοημοσύνη των κατοίκων του Λεκανοπεδίου με τις ψευδοθεωρίες της. Η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε να έχει ανοιχτή την Εθνική Οδό απέτυχε παταγωδώς. Η έλλειψη σύγχρονων επενδύσεων σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ στην προοπτική της συνολικότερης ιδιωτικοποίησής τους, τις καθιστά, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, όλο και πιο αναποτελεσματικές.

Ολα αυτά τα ιδιωτικά σχήματα έχουν κοστίσει στο λαό μας υπέρογκα ποσά που πληρώνουμε όλοι και θα πληρώσουν και τα παιδιά μας. Μεγάλα κατασκευαστικά και άλλα συγκροτήματα έχουν θησαυρίσει μέσα από σκανδαλώδεις διαγωνισμούς και αναθέσεις. Επιτήδειοι και "ημέτεροι" έχουν γίνει πλούσιοι. Και τώρα όλοι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση, μας κοροϊδεύουν για πολλοστή φορά».

Και καταλήγει: «Ας τους ανταμείψουμε με την ευκαιρία των εκλογών στις 7 Μάρτη. Ας τιμωρήσουμε το δικομματισμό. Ας καταδικάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διαπλοκή. Ας αποδείξουμε ότι τα ψέματά τους δεν πείθουν κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ