Κυριακή 9 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ITΑΛΙΑ
Βδομάδα κινητοποιήσεων

ΡΩΜΗ.-

Κινείται στο ρυθμό των απεργιών από την Παρασκευή ολόκληρη η χώρα, και οι Ιταλοί δε θα μπορούν να γνωρίζουν τι γίνεται αφού οι Ιταλοί δημοσιογράφοι απεργούν, ενώ από Δευτέρα θα έχουν πρόβλημα μετακίνησης μιας και οι εργαζόμενοι σε όλα τα πιθανά Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας θα απεργούν.

Την Παρασκευή, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν 48ωρη απεργία για τη μη ανανέωση των συλλογικών τους συμβάσεων από την Ομοσπονδία Εκδοτών, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την Ιταλική Ενωση Δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στις εφημερίδες και στα πρακτορεία Τύπου θα απεργούν Παρασκευή και Σάββατο και επομένως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν εφημερίδες ούτε το Σάββατο ούτε την Κυριακή στην Ιταλία. Αντίστοιχα, οι συνάδελφοί τους που εργάζονται στα τηλεοπτικά δίκτυα, κρατικά και ιδιωτικά, θα απεργούν επίσης το Σάββατο και την Κυριακή, και οι ακροατές θα λαμβάνουν τις ειδήσεις με το σταγονόμετρο.

Οσον αφορά τους δημοσιογράφους, η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους δημοσιογράφους έληξε το Σεπτέμβρη του 1999 και οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στους εκδότες δεν έφεραν αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, ακόμη μία απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας έρχεται να πάρει τη σκυτάλη από τους δημοσιογράφους και να παραλύσει ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα, με εξαίρεση την πρωτεύουσα Ρώμη.

Τη Δευτέρα και για 24 ώρες, τρένα, εργαζόμενοι του μετρό, λεωφορείων ακόμη και φέρι μποτ θα απέχουν από τις εργασίες τους διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ χαμηλές αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν. Στο πλευρό των εργαζομένων και οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας καθώς έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν όλη τη βδομάδα σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Πρόκειται απλά για το τελευταίο κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, καθώς βρίσκονται σε απεργιακή εκγρήγορση από τα τέλη του Γενάρη. Πιθανώς η μονοήμερη αυτή απεργία, θα αποτελέσει μία τελευταία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Μάσιμο Ντ' Αλέμα, πριν την πραγμάτωση μιας απεργίας αορίστου διαρκείας προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ