Κυριακή 9 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Σείεται από τις απεργίες

Οι χιλιάδες εργάτες της DAEWOO διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης

Associated Press

Οι χιλιάδες εργάτες της DAEWOO διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης
ΣΕΟΥΛ.-

Με αίτημα και απαίτηση να μην ξεπουληθεί η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία «Daewoo» σε ξένους κολοσσούς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε με μείωση πολλών θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, χιλιάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις και να πλημμυρίζουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία οργάνωσαν ακόμη μια απεργία την Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν κατά της πιθανής πώλησης της «Daewoo Motors» σε ξένη εταιρία. Η εργασία διακόπηκε στη «Daewoo» και στη θυγατρική της «SangYong Motor», ενώ απεργίες συμπαράστασης έλαβαν χώρα και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τη «Hyundai» και την «Kia Motors».

Η ένωση εργατών μετάλλου στη Σεούλ ανακοίνωσε ότι πάνω από 70.000 εργάτες έλαβαν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις άρχισαν στη «Daewoo», που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, μια εβδομάδα ενωρίτερα και εργαζόμενοι άλλων εταιριών αυτοκινήτων συμμετείχαν σε αυτές σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 12 Απρίλη, την παραμονή της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας χαρακτήρισε τις απεργίες «παράνομες» και ο πρωθυπουργός Παρκ Τάε Τζουν κάλεσε τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τη διοίκηση της εταιρίας να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ