Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Βονόρτας
Γιώργος Βονόρτας
Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που «έφυγε» ο παλαίμαχος αγωνιστής Χρήστος Λογαράς, στέλεχος του ΚΚΕ. Εμείς οι σύντροφοί σου του παράνομου «Ριζοσπάστη» και «Οδηγητή» θυμούμαστε ότι κάθε μέρα στη δικτατορία των Απριλιανών ερχόσουν στο παράνομο Τυπογραφείο του «Ριζοσπάστη», περνούσες την είσοδο της κρύπτης, για να διορθώσουμε το πρώτο φύλλο και όταν τελείωνε το τύπωμα τον χωρίζαμε σε πακέτα για να σταλεί στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας και στο εξωτερικό.

Αυτά δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ, αξέχαστε σύντροφε Χρήστο, πολύ περισσότερο γιατί τώρα μας δυναμώνουν και στην πάλη μας για να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος και Νάσα Θεοδωρακοπούλου

* * *

Φωτ.3

Τιμώντας τη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: Γιώργου Βονόρτα (καπετάν Αιτωλού), Κώστα Γιαννιώτη, Κάρπου Γκαΐδα και Κώστα Τσάμη, από το χωριό Παπαδάτες Μακρυνείας, οι παρακάτω αγωνιστές πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς, για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ: Αθηνά Βονόρτα 30 ευρώ, Αντιγόνη Γκαΐδα 70 ευρώ, Ανδρέας Γιαννιώτης και Γιώργος Κεφαλής από 50 ευρώ ο καθένας, μέλη του Παραρτήματος Μακρυνείας - Θέρμου της ΠΕΑΕΑ 150 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου και σεβαστού - πατέρα μας Ηλία Κουβούση, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή από το χωριό Αγιο Βασίλη Κυνουρίας, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας το 1967, προσφέρουμε 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Νίκος Δημουλάς
Νίκος Δημουλάς
Χαράλαμπος και Αγγελική

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών οι οποίοι δούλεψαν στο Ρ/Σ «Φωνή της Αλήθειας» Γιώργου Παπά, Στάθη Καραγιώργη, Κώστα Τσανάκα (Αραχθου), Τάκη Μαμάτση, Στάθη και Αγγέλας Καρύδη, Μαρίτσας Παπαδοπούλου, Λευτέρη Ελευθερίου, Νίκου Ζαχαριάδη, Βασίλη Μπαρτζιώτα και Πέτρου Ρούσου, ο Ηλίας Καρατζάς από την Αγόριανη, αντιστασιακός και υπολοχαγός του ΔΣΕ, προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου Νίκου Δημουλά προσφέρω, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, 12 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Ελένη Δημουλά

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των συναγωνιστών μου Παναγιώτη Δημητρόπουλου, (Λούη), Στέλιου Καραχάλιου και Νίκου Γαβαλά προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Νίκος Γουλοσπύρος

* * *

Φωτ.

Πάει ένας χρόνος από τότε που ο Ιωάννης Χαρτοφύλακας, ο αγαπημένος θείος μας και σύντροφος, «έφυγε» από κοντά μας. Αφησε όμως κληρονομιά τους αγώνες του για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, τη ζεστασιά του και την καλοσύνη του. Τον αγαπήσαμε, τον παραδεχτήκαμε, τον κλείσαμε στην καρδιά μας για πάντα και δρομολογήσαμε τη ζωή μας στο δρόμο που χάραξαν τα όνειρά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Γεώργιος Μπάκας
Γεώργιος Μπάκας
Μαριέτα - Γιάννης

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου Λέανδρου, μέλους του ΚΚΕ, και του αδελφού μου Γιώργου Ηρακλείδη, ναυτεργάτη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 250 ευρώ για να βγει το Κόμμα μας, το ΚΚΕ πιο δυνατό στις εκλογές της 7 Μάρτη.

Ρένα Γογονέλη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή Γιώργου Μπάκα.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπουρναζίου Περιστερίου.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου Νικολάου Τζαβέλλα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 29 Αυγούστου 1945 από τρομοκράτες της Δεξιάς, της μητέρας μου Αγγελικής Τζαβέλλα, η οποία πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964 και της αδελφής μου Γιώτας Τζαβέλλα, που πέθανε στις 26 Μάη 1998, της άλλης αδελφής μου Μεσσηνίας που πέθανε στις 24 Νοέμβρη 2003, καθώς επίσης στη μνήμη των εξαδέλφων μου Τάση και Κωστούλας Σπηλιώτη, Γεωργίας Παρασκευοπούλου, Γιάννη Αλεξόπουλου. Των Αξιωματικών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Νίκου Γκότση, Κώστα Κανελλόπουλου, των φίλων μου Μήτσου Κατσιανάκου, Λευτέρη Μακρή, Αρίστου Βασιλόπουλου, Βασίλη Παπαβασιλείου, Τέλη Γεωργούλια, Επαμεινώνδα Καφίρη, Βλάση, Γιάννη και Μιχάλη Σταυρόπουλου, Γιώργου Γουρνά, Σπήλιου και Ιουλίας Σπηλιοπούλου, Γιάννη, Περικλή και Γιώργη Γιαννόπουλου και Κώστα Ηλιόπουλου, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών του Νομού Ηλείας, προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ.

Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Στη μνήμη του Γεωργίου Κακλαμάνη, η σύζυγός του Σταυρούλα και η κόρη του Ελένη προσφέρουν 20 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εδαφικής.

* * *

Ο Θανάσης Κουρνούλης προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών.


Χρήστος Λογαράς
Χρήστος Λογαράς
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-12-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-02-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-08-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-05-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-12-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ