Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πολύνεκρη έκρηξη με ερωτηματικά

Σωστικά συνεργεία ερευνούν μέσα στα ερείπια

Associated Press

Σωστικά συνεργεία ερευνούν μέσα στα ερείπια
ΜΟΣΧΑ.--

Πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε χτες σε πολυκατοικία στην πόλη Αρχάγγελο της βόρειας Ρωσίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άτομα. Παράλληλα δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στις 03:00 (τοπική ώρα) και ενώ στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 63 άτομα. Η πολυκατοικία ήταν εννιαώροφη και είχε 36 διαμερίσματα. Ενα τμήμα της καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSB, πρώην KGB, δε βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών και οι εκρήξεις προκλήθηκαν από διαρροή αερίου.

Η αστυνομία αναζητά δύο άστεγους που υποψιάζεται ότι προκάλεσαν την έκρηξη επειδή αφαίρεσαν πώματα από τους σωλήνες του αερίου. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι άστεγοι έκλεψαν τα μπρούντζινα πώματα για να τα πουλήσουν. Ωστόσο εξετάζεται και η πιθανότητα η έκρηξη να ήταν προϊόν δολιοφθοράς αφού πώματα αφαιρέθηκαν σε ακόμα δύο πολυκατοικίες. Οι διαρροές σε αυτές τις πολυκατοικίες διορθώθηκαν χωρίς προβλήματα. Η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει «καμία εκδοχή».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χτες μια ολόκληρη περιοχή λίγο έξω από τη Μόσχα έμεινε χωρίς ρεύμα επειδή καταστράφηκαν κολόνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 25-30 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ