Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Νέα διαδήλωση των συγγενών των νεκρών στρατιωτών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Μετά την αεροπορική βάση του Ντόβερ στην πολιτεία του Ντελαγουεάρ, όπου φτάνουν τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών από το Ιράκ, οι συγγενείς των θυμάτων διαδήλωσαν και στο Λευκό Οίκο, απαιτώντας την άμεση επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ...

Είναι μάλλον σίγουρο ότι ο Πρόεδρος Μπους δεν άκουσε - ακόμη και εάν άκουσε ποσώς... - την ανάγνωση της τεράστιας λίστας με τα ονόματα των νεκρών στρατιωτών αλλά και Ιρακινών απλών ανθρώπων που σφαγιάστηκαν ειδεχθώς από τα αμερικανικά στρατεύματα... «Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κρύβουμε το θάνατο των νέων μας» δήλωσε ανωνύμως η μητέρα ενός στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στο Ιράκ τον περασμένο Ιούλη.

Στο μεταξύ, σε διαδήλωση εξελίχθηκε η στιγμή που ο λοχίας Καμίλο Μεχία, που θεωρείται από τον αμερικανικό στρατό «εξαφανισμένος από τον περασμένο Οκτώβρη», παραδόθηκε στη στρατονομία της αεροπορικής βάσης Χάνσομ στη Μασαχουσέτη. Ο Μεχία είναι αντιρρησίας συνείδησης, όπως και εκατοντάδες άλλοι που θεωρούνται από το στρατό Αδικαιολογήτως Απόντες... Παρουσιάστηκε στη βάση Χάνσομ με το δικηγόρο του απαιτώντας τη διοικητική απόταξή του ως αντιρρησία συνείδησης, καθώς αρνήθηκε να επιστρέψει στο Ιράκ και να υπηρετήσει αυτό τον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ