Κυριακή 28 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Είχαμε πάει στη Βενετία τον περασμένο μήνα, θυμάστε; Είχαμε μιλήσει για τον Μάρκο Πόλο, που ήταν γέννημα, αλλά όχι και θρέμμα τούτης της παραμυθένιας πόλης. Και αναρωτηθήκαμε εάν πραγματικά έτρωγε, όπως λέγεται, την υπέροχη σπεσιαλιτέ της Γαληνοτάτης. Απάντηση δεν υπάρχει, υποθέσεις κάνουμε. Μάλλον θα έτρωγε, γι' αυτό και τον έφαγε η νοσταλγία επί 17 έτη και επέστρεψε από τα ανάκτορα του Κουμπλάι Χαν στη Βενετία, για να απολαύσει τη μακαρονάδα των παιδικών του χρόνων... Παραμύθια! Τέλος πάντων, η ακριβής συνταγή του ιταλικού γαστρονομικού θαύματος έφτασε στα χέρια μας...via PC. Ας αφήσουμε την πολυλογία και ας αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Τι θα χρειαστούμε; Εχουμε και λέμε: 350 γραμμάρια σπαγγέτι, 25Ο γραμμάρια γαρίδες, ένα κιλό ανάμεικτο με μύδια, αχιβάδες, κυδώνια και πετροσωλήνες. Μια σκελίδα σκόρδο, μισό ποτήρι του νερού λάδι, δυο ώριμες ντομάτες, ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, αλάτι και χονδρό φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε λίγο νερό. Μετά καθαρίζουμε όλα τα θαλασσινά με μια σπάτουλα και τα πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας λάδι και σε σιγανή φωτιά ρίχνουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν (όσα από αυτά δεν ανοίξουν μόνα τους, σημαίνει πως δεν είναι φρέσκα, οπότε τα πετάμε αμέσως). Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε για λίγο. Τώρα, θα διαλύσουμε σε ένα ποτήρι του λαδιού μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη, τις ντομάτες και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. θα τα αφήσουμε να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει. Εχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και έτσι όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στην πιατέλα και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα, τις γαρίδες και τα θαλασσινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ