Σάββατο 10 Απρίλη 2004 - Κυριακή 11 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Γλυκός αντιπερισπασμός

Εάν μπορούσα να αποφύγω το κρέας εντελώς, θα το έκανα ευχαρίστως. Αυτές τις ημέρες που όλοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να έχουν το μυαλό τους στο αρνάκι, εγώ λέω να κάνω έναν γλυκό αντιπερισπασμό.

Θα χρειαστούμε 80 γραμμάρια φύλλο κρούστας, 20 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο, 400 γραμμάρια άπαχο γάλα, 50 γραμμάρια κορν φλάουερ, δυο αυγά, εκατό γραμμάρια κρέμα γάλακτος, μια πρέζα βανίλια, εκατό γραμμάρια ασπαρτάμη και τριακόσια γραμμάρια φράουλες. Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε το καθένα με το αραβοσιτέλαιο και τα τοποθετούμε σε μια βαθιά ατομική φόρμα τάρτας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Επειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν και σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ασπαρτάμη, το κορν φλάουερ, τη βανίλια και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/4 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα, τότε τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Με μια κουτάλα γεμίζουμε τις τάρτες από φύλλο κρούστας με την κρέμα και τις γαρνίρουμε με τις φράουλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ