Σάββατο 10 Απρίλη 2004 - Κυριακή 11 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Απόλυτη υποταγή!

Δε θέλω συναίσθημα! Τι είναι η Κύπρος, ερωμένη; Ενα νησί είναι «ριγμένο στη θάλασσα». Ενα νησί, που, όπως όλα τα νησιά, οφείλει την ύπαρξή του στους σεισμούς! Αν δεν κουνιόταν η Γη, το νησί θα ήταν κολλημένο στη στεριά, κατά πάσα πιθανότητα κατά το μέρος της Τουρκίας, και όλα θα ήταν ταχτοποιημένα! Ούτε τα σχέδια του Ανάν, ούτε οι εκβιασμοί, τίποτα!

Αυτό το τυχαίο γεγονός δε δικαιολογεί και δεν πρέπει να δικαιολογεί καμία συναισθηματική φόρτιση. Πολύ σωστά, λοιπόν, βγαίνουν πάλι στα κανάλια οι γνωστοί σεισμολόγοι και αποφαίνονται «ναι»! Υπήρχε Κύπρος πριν τους σεισμούς, δεν υπήρχε! Ούτε η Μεσόγειος υπήρχε! Ολη η Γη ήταν ενωμένη, κολλημένη, καλύτερα, στην Αμερική, που αποτελούσε από τότε τον πυρήνα του κόσμου!..

Οσοι προτείνουν «όχι», αντικειμενικά προτείνουν υποταγή στα «φυσικά φαινόμενα». Στους σεισμούς! Πάνε κόντρα στις αποδείξεις της επιστήμης. Είναι κολλημένοι στη μεταφυσική. Εμποδίζουν την επανένωση των κομματιών της Γης. Αντιστρατεύονται την εξέλιξη. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει ο γνωστός Μπίστης και ο, επίσης γνωστός «διανοούμενος» Δήμου και ερμηνεύουν φωναχτά τους ψιθύρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μισόλογα των δύο μεγάλων κομμάτων (και τις παραλλαγές των όποιων άλλων επίσημων και ανεπίσημων παραγόντων), σχετικά με το δημοψήφισμα. (Τι αποστολή και αυτή, «θεέ μου»!).

«

Οχι, συναισθηματισμός» σημαίνει πρόοδος! Σημαίνει επανένωση όλων των κομματιών της Γης. Σημαίνει, στη συνέχεια, συγκόλληση αυτών των ενωμένων κομματιών, πια, με τον πυρήνα του κόσμου, την Αμερική! Και αυτό θα είναι επιτυχία, γιατί μόνον έτσι ολοκληρώνεται το γνωστό παζλ «Μονόπολι». Μπαίνουν όλα τα κομματάκια στη θέση τους. Ολοκληρώνεται το ιμπεριαλιστικό ψηφιδωτό.

«

Οχι συναισθηματισμός» σημαίνει ένα ακόμα βήμα ενότητας του κόσμου. Σημαίνει ένα ακόμα μέλος στη μεγάλη και καθημερινά διευρυνόμενη οικογένεια του ΝΑΤΟ. Σημαίνει ένα ακόμα απρόσκοπτο πέρασμα στην ατίθαση Μέση Ανατολή. Σημαίνει μεγαλύτερη προώθηση της ιδέας για μια «ενωμένη» παγκόσμια κοινωνία. Οπου οι «συναισθηματικές» αντιθέσεις θα υποχωρούν (άλλοτε με το καλό και άλλοτε με τη βία) μπροστά στο «γενικό» συμφέρον! Σημαίνει, τελικά, να ενεργείς έξυπνα. Να βουλώνεις το στόμα πριν στο βουλώσουν άλλοι!

Αλλά, «όχι συναισθηματισμός» σημαίνει κυρίως και απόδοση δικαιοσύνης. Αποκατάσταση της πραγματικής κυριότητας της νήσου. Επιστροφή σ' αυτόν που πραγματικά τη δημιούργησε. Γράφει ο ιστορικός Κυπριανός: «...αλλά σεισμού σφοδρού γενομένου περί του στενού της Γιβιλτέρας και Κέουπας, το πάλαι στήλαι του Ηρακλέους καλούμενον, της εν τω μεταξύ γης διασπασθείσης, της συντιθεμένης των δύο αυτά Ακρωτήρια, εκείθεν εύρεν είσοδον ο Ατλαντικός Ωκεανός και, διαρρεύσας μετά μεγάλης ορμής, εκαταπόντισεν όλους τους χαμηλούς τόπους και τας πεδιάδας, ας κρατεί η έκταση της Μεσογείου Θαλάσσης...».

Η ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται. Μετά το μεγάλο σεισμό, της ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών και πρώτα της Σοβιετικής Ενωσης, ο «Ατλαντικός Ωκεανός» - αυτή η «άρτια» πολεμική μηχανή - ελεύθερη, πια, «εύρεν είσοδον» και «μετά μεγάλης ορμής εκαταπόντισεν όλους τους χαμηλούς τόπους και τας πεδιάδας». Και όχι μόνον της Μεσογείου «τους χαμηλούς τόπους και τας πεδιάδας», αλλά και της Αφρικής και της Ασίας!.. Είναι, λοιπόν, τρέλα ή δεν είναι η «συναισθηματική» άρνηση του κυπριακού λαού να υπακούσει; Μπορεί αυτή η κουτσιλιά του κόσμου να αντισταθεί σε τέτοια ορμή;

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ακόμα χειρότερα! Ο λαός της Κύπρου καλείται, για το «συμφέρον» του, να μην απαντήσει «συναισθηματικά». Γιατί, και αυτό είναι φανερό, η «συναισθηματική» άρνηση στο «σχέδιο Ανάν» θα σημάνει αμφισβήτηση της δύναμης και της ορμής του «Ατλαντικού Ωκεανού». Και αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν είναι διατεθειμένοι να το επιτρέψουν οι έμμισθοι και οι άμισθοι σεισμολόγοι! Και αν και εφ' όσον δεν περάσει ο δικός τους λόγος, τότε θα «αναλάβουν» υπηρεσία τα γνωστά ορμητικά «νερά» της ατλαντικής συμμαχίας! Τα ίδια «νερά», που ξεχύθηκαν με ορμή στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και «εκαταπόντισαν τους χαμηλούς τόπους και τας πεδιάδας».

Υποταγή, λοιπόν! Βουλώστε το στόμα σας πριν σας το βουλώσουν οι άλλοι! Οχι συναισθηματισμούς! Ο βιασμός δεν είναι επιτυχημένος, όταν γίνεται με χάδια και τρυφερότητες. Ο βιασμός θέλει απόλυτη υποταγή!


Του
Νίκου Αντωνάκου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ