Σάββατο 10 Απρίλη 2004 - Κυριακή 11 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολυμπιάδα Ειρήνης

Με πολύμορφες πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, πρόκειται να ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα η Ολυμπιάδα Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

- Τη Δευτέρα 26 του Απρίλη σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας διοργανώνεται από φορείς του πολιτισμού και της ειρήνης εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός και Ειρήνη».

- Την Τετάρτη 5 του Μάη διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον και Ειρήνη».

- Την Πέμπτη 6 του Μάη στο Πολεμικό Μουσείο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) εκδήλωση με θέμα «Ενοπλες Δυνάμεις και Ειρήνη».

- Στις 6 και 7 του Μάη διοργανώνεται πανελλήνιο τουρνουά σκακιού.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει στις 9 του Μάη του 2004, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με πορείες σε διάφορες πόλεις και τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Την ίδια μέρα, στις 9 του Μάη, ολοκληρώνεται στην Αθήνα και το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), όπου θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 130 εκπρόσωποι από φιλειρηνικά κινήματα και αντιπολεμικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο.

Στη Θεσσαλονίκη

Με σκακιστικούς αγώνες συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης. Με τη συνδιοργάνωση της Ενωσης Σκακιστών Καλαμαριάς, του Δήμου Καλαμαριάς και της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς, θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 25 του Απρίλη το 1ο Εαρινό Σκακιστικό Τουρνουά Καλαμαριάς, στο αμφιθέατρο του 4ου-5ου Γυμνασίου-Λυκείου Βότση, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νέων σκακιστών από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ