Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κατασκηνώσεις αστυνομικών δυνάμεων...

Με το χειρότερο τρόπο ξεπουλιούνται όλα στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, με εντελώς απρόσμενο τρόπο ανακοίνωσε ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα, αντί να φιλοξενήσουν τα παιδιά των Αθηναίων, θα «φιλοξενήσουν» τις... Αστυνομικές Δυνάμεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Απόφαση που ουδέποτε έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιθέτως πρόκειται για... προσωπική απόφαση της δημάρχου Ντ. Μπακογιάννη, με την οποία καταργείται στην ουσία και στην πράξη το Δημοτικό Συμβούλιο!

Συγκεκριμένα, ενώ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητούνταν η έγκριση κονδυλίου στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου ύψους 1.400.000 ευρώ, για επισκευές λόγο φυσικών καταστροφών, ο αναπληρωτής δημάρχου Θ. Σκυλλακάκης, έσκασε τη... «βόμβα»: Ανακοίνωσε ότι αυτό το καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις δε θα λειτουργήσουν, αλλά θα δοθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Η δήμαρχος, μάλιστα, είχε έρθει σε αυτή τη συμφωνία, όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Θυσία στο βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων λοιπόν, γίνονται και κοινωνικές παροχές του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες. Με αυτήν την εξέλιξη, η διοίκηση, όχι μόνο κατήργησε - επί της ουσίας - το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά, παράλληλα, δίνει σαφή δείγματα γραφής, αναφορικά με τις προτεραιότητές της: Πρώτο της μέλημα, είναι η «ασφαλής» διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο αναφορικά με τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά κύρια αναφορικά με την τήρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Αθηναίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ