Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Εμμένει η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις

Αδιάλλακτη στην απόφασή της να εγκαταστήσει το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στον Κορυδαλλό, στο χώρο των παλιών λατομείων, εμφανίστηκε και χτες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Ν. Σαλαγκούδη. Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - από την οποία απουσίαζε όπως και από όλες τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου - ο υφυπουργός με το πρόσχημα πως οι εργασίες έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, επέμεινε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί. Επικαλέστηκε μάλιστα πως το έργο είναι αναγκαίο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η στάση της κυβέρνησης εξόργισε τους κατοίκους του Δήμου Κορυδαλλού που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο και με συνθήματα όπως «Οχι στο θάνατο δίπλα στα παιδιά μας», απαιτούσαν να αποσυρθούν τα σχέδια της ΔΕΗ και να μην εγκατασταθεί το ΚΥΤ στο συγκεκριμένο σημείο. Αποφάσισαν μάλιστα να περιφρουρούν διαρκώς το χώρο και με δυναμικές κινητοποιήσεις να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργούν ήδη έξι σχολεία ενώ σχεδιάζεται η κατασκευή αθλητικού κέντρου.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο Γ. Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη. «Το έργο, δήλωσε, δεν είναι απαραίτητο για την Ολυμπιάδα αλλά εξυπηρετεί τις δυτικές συνοικίες του Πειραιά. Μπορούμε να βρούμε λύση αλλά η κυβέρνηση επιμένει να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο χωρίς να εξασφαλίσει ότι το έργο θα είναι ασφαλές για τους κατοίκους. Χωρίς να υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη». Την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διάλογο με τους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί μια κατάλληλη, ασφαλής για την υγεία των κατοίκων και αποδεκτή από όλους λύση, επισήμανε και ο Απόστολος Συρίγος, επικεφαλής της Παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ